Koza Yardımcı neden istifa etti? CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı kimdir, nerelidir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
CHP genel başkan yardımcısı isitfa etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı'nın neden istifa ettiği merakla soruluyor. Parti yönetiminde yaşanan "adaylık belirleme" rahatsızlıkları sonrasında istifa edenler kervanına Yardımcı da katıldı. Önceki gün de Gürsel Tekin ve Adana'nın iki büyük ilçe belediye başkanları istifa etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin önemli isimlerinden biri olan Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yardımcı, yaptığı yazılı açıklama ile istifa kararını kamuoyu ile paylaştı.

YARDIMCI'DAN AÇIKLAMA

Yardımcı açıklamasında, "Saygıdeğer halkımıza ve Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma; parti meclisimiz tarafından açıklanan tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Sahada, partimizin yerel seçimlerdeki başarısı için çalışacağımı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

GÖREV SÜRECİNDE YAŞANANLAR

Göreve geldiği ilk günden itibaren, CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı bir aday belirleme süreci için mücadele ettiğini vurgulayan Yardımcı, uyarılara rağmen parti örgütlerini ve seçmenlerini rahatsız eden uygulamaların devam ettiğini belirtti.

İSTİFANIN GEREKÇELERİ

Yardımcı, "Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamam beklenemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır" diyerek, yaşananlar nedeniyle Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etme kararı aldığını açıkladı.

PARTİ MECLİSİ ÜYELİĞİNE DEVAM

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun takdiriyle bu göreve geldiğini ve istifa ettiğini belirten Yardımcı, parti örgütünün takdiri ile seçildiği Parti Meclisi üyeliği görevinde, örgütün ve seçmenlerin sesi olmaya devam edeceğini ifade etti.

Yardımcı'nın istifası, CHP içindeki süreçler ve parti politikaları üzerine daha geniş bir tartışmanın başlangıcı olabilir. Önümüzdeki dönemde, parti içi dinamiklerde ve politikalarda nasıl bir değişiklik olacağı merak konusu.

Yorumlar