Köye dönüş desteği için başvuru şartları nedir? 100 bin TL destek için nereye başvuru yapılıyor?

Köye dönüş desteği için başvuru şartları nelerdir? Köyüne dönmek isteyen gençlere verilen 100 bin TL destek için nereye başvuru yapılıyor?

Google Haberlere Abone ol
Köye dönüş desteği için başvuru şartları nedir? 100 bin TL destek için nereye başvuru yapılıyor?

Köye dönüş desteği için başvuru şartları belli oldu. Köyüne dönmek isteyen gençlere verilen 100 bin TL destek için nereye başvuru yapılması gerektiği de açıklandı. Başvurular ise 23 Aralık 2019 Pazartesi günü itibariyle başladı.

Hükümet tarafından kırsal kalkınmayı canlandırmak ve köyden şehre göçü önlemek amacıyla hazırlanan köye dönüşlerin desteklenmesi paketinin detayları belli oldu. Buna göre köye dönüş desteğinden faydalanmak için gerekli olan şartlar ve nereye başvuru yapılması gerektiği konusundaki detaylar netleşti. 

İşte köye dönüş için verilecek 100 bin TL destek için merak edilen soruların cevapları: 

Soru 1: Köye dönüş için verilecek 100 bin TL desteği kimler alabiliyor?

Cevap: Köye dönüş için hükümet tarafından sağlanan 100 bin TL desteğini herkes alamıyor. Destekten sadece belli mesleklerin yüksekokul veya dört yıllık bölümlerini bitirmiş olanlar faydalanabiliyor. Bu meslekler ise şöyle: Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri. Bu destek, kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden, ilgili okullardan mezun kişilerin uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsayacak. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, bal üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, midye ve kara salyangozu entansif üretim tesislerinin de aralarında olduğu birçok proje desteklenecek.

Soru 2: Köye dönüş desteği alabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir?

Cevap: Köye dönüş için temel şart olan eğitimli ve meslek sahibi olmak şartının yanında bir de özel şartlar bulunuyor. Bunlar, askerliğini yapmış olmak, hükümlü, şüpheli, sanık veya tutuklu olmamak, daha önce herhangi bir hibe desteğinden faydalanmamış olmak, herhangi bir yerde sigortalı çalışıyor olmamak ve vergi mükellefi olmamak. Yani üzerine, vergisini ödemek zorunda olduğu herhangi bir malı mülkü bulunmamak.

Soru 3: Köye dönüş desteği için başvuru ne zaman başladı, ne zaman bitiyor?

Cevap 3: Köye dönüş desteği için başvurular 23 Aralık 2019 Pazartesi günü başladı. Başvurular 40 gün sonra sona erecek.

Soru 4: Köye dönüş desteği son başvuru tarihi ne zaman?

Cevap 4: Köye dönüş desteği son başvuru tarihi 31 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

Soru 5: Köye dönüş desteği için ön başvuru nereye yapılıyor?

Cevap 5: Köye dönüş desteğini alabilmek için başvuru https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılıyor. Kesin başvurular ise girişimcinin ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu bakanlık il müdürlüklerine şahsen gerçekleştirilecek.

Soru 6: Köye dönüş desteği hangi illerde veriliyor.

Cevap 6: Köye dönüş desteği 100 bin TL şimdilik sadece 4 ilde veriliyor. Bu iller Amasya, İzmir, Mardin ve Düzce'dir.

Yorumlar

Bekir ünal Bende köyüme gitmek istiyorum küçük baş hayvancılık yapmak istiyoru banada yardımcı olacakmisiniz