Köy okulu için ayrılan 4,5 milyon lira kayboldu

CHP'li Sarıyer Belediyesi, köy muhtarı tarafından köyün ortak hesabına yatırılan ve Uskumruköy'de okul için ayrılan 4,5 milyon lira parayı ortadan kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu için ayrılan 4,5 milyon lira kayboldu

Köy okulu yapılması için, köye ait gayrimenkullerin satışından elde edilen 4,5 milyon lira para, yatırıldığı banka hesabından CHP'li belediye tarafından kaybedildi. 

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Uskumköy'de Eczacıbaşı Holding, 2011'de köye ait bazı gayrimenkulleri 4,5 liraya satın aldı.

Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya, köyün gayrimenkullerinden elde edilen bu 4.5 milyon lirayı Uskumruköy Muhtarlığı'nın Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi'ndeki köy muhtarlığı hesabına yatırdı. 

2014 yılında köyler mahalle statüsüne geçince köyün bütün varlıkları belediyeye devroldu. Böylece, köylülerin okul yapılması için ayırdıkları 4.5 milyon lira da Sarıyer Belediyesi'nin varlıkları arasına girdi.

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen köye ne okul yapıldı ne da başka bir yatırım geldi.

Köy okulu için ayrılan 4,5 milyon lira kayboldu

İddiaya göre CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, okul için ayrılan parayı okul yapmak yerine başka işlerde kullandı.

Okul parasının faiziyle 5 milyon TL'yi geçtiği öğrenildi.

Uskumruköy Okulu için ayrılan paranın kaybolduğunu söyleyen İBB Meclis Üyesi ve Sarıyer Belediye Meclis üyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, "Okul için ayrılan para Şükrü Genç tarafından hiç edildi. Biz 2014 yılından bu yana 6'dan fazla bu paranın ne olduğuna yönelik soru önergesi verdik ancak Şükrü Genç bu parayla ne yapıldığına ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı" dedi.


 

Yorumlar