Kovid-19'un yeni bir özelliği keşfedildi

Koronavirüsün nerede ve hangi şartlarda yaşayabildiğine dair şimdiye kadar net bir bilgi bulunmuyordu. ABD'de yapılan araştırmada Kovid-19'un havada saatlerce yaşayabildiğini ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Kovid-19'un yeni bir özelliği keşfedildi

Koronavirüsün nerede, ne kadar sürede yaşabildiğine yeni bilimsel veriler ortaya çıktı. ABD’de yapılan araştırmada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) havada saatlerce, yüzeyde de günlerce yaşayabildiği tespit edildi.

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan  araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

Araştırmada, virüsün, plastik ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde 2 ila 3 güne kadar, kartonda 24 saate kadar ve bakır üzerinde sadece dört saate kadar yaşayabildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Bilim adamlarının, virüsün ev veya hastane ortamlarındaki yüzeylerde ne kadar süre bulaşıcı kaldığını, enfekte olmuş bir hastayı öksürme, hapşırma veya nesnelere dokunma şeklinde taklit eden bir cihaz kullanarak tespit ettikleri kaydedildi.

Bilim insanları, virüsün havada ve yüzeylerde kalış süresine göre enfekte etme yeteneğini de zamanla keskin bir şekilde kaybettiği bilgisini paylaştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çin'de virüslü hastalar hastalıklarını başkalarına bulaştırırken kameralara böyle yakalandı.

 

 

 

Yorumlar