Kosova'dan Türk markalarına davet

- BMD Başkanı Öncel: - "Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Türk markalarını ülkesine davet etti. Biz de Türk ürünlerine sıfır ithalat vergisi uygulanmasını, personel giderlerinde en az 5 yıl için kolaylık sağlanmasını istedik. Kendisi de taleplerimizi kabul etmeye hazır olduklarını iletti"

Google Haberlere Abone ol
Kosova'dan Türk markalarına davet

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj'ın Türk markalarını ülkesine davet ettiğini belirterek, "Biz de Türk ürünlerine sıfır ithalat vergisi uygulanmasını, personel giderlerinde en az 5 yıl için kolaylık sağlanmasını istedik. Kendisi taleplerimizi kabul etmeye hazır olduklarını iletti." ifadesini kullandı.

BMD'den yapılan açıklamaya göre, yurt dışı açılım çalışmalarını sürdüren dernek, 24 markayı temsil eden 32 kişi ile Kosova'daki fırsatları yerinde gördü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BMD Başkanı Öncel, Türk markalarının yurt dışında 3 bine yakın mağaza ve 12 bin 500'ün üzerinde satış noktası ile faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Yurt içinde başta kira olmak üzere işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle yurt dışına açılıma hız verdiklerine işaret eden Sinan Öncel, şunları kaydetti:

"Marka temsilcilerimizle geçen ay 1,3 milyar nüfuslu Hindistan'daydık. Hindistan'ın hemen ardından rotamızı bu kez Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'ya çevirdik. 24 markamızın 32 temsilcisiyle inşaatı devam eden Prizren'in ilk modern çarşısı ABİ Carshia'nın inşaatını gezdik. Yüzyıllara dayanan gönül bağımız olan kardeş ülke Kosova'da çok sıcak karşılandık. ABİ Carshia yatırımcısı İrfan Fusha, daha fazla Türk markasını Kosova halkıyla buluşturmak için her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını bize iletti. Heyette yer alan 23 markamızın temsilcileri ziyaret sırasında 53 görüşme yaptı. Markalarımız ABİ Carshia'da yer almaya sıcak bakıyor. Kosova'nın markalarımızın Avrupa'ya açılımı için önemli olduğunu düşünüyorum."

Öncel, Prizren'de görüştükleri Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj'ın da Türk markalarını ülkesine davet ettiğini aktararak, "Biz de Türk ürünlerine sıfır ithalat vergisi uygulanmasını, personel giderlerinde en az 5 yıl için kolaylık sağlanmasını istedik. Kendisi taleplerimizi kabul etmeye hazır olduklarını iletti." ifadelerini kullandı.

Kosova'da birçok Türk markasının bulunduğunu, kendilerinin daha fazla markayla orada yer almak istediğini belirten Öncel, 15-17 Kasım'da da MAPIC Fuarı için Fransa'nın Cannes şehrinde olacaklarını bildirdi.

Yorumlar