Kosova'da AA'nın darbe girişimi fotoğrafları sergisi

- Anadolu Ajansının darbe girişimi gecesine ait fotoğrafları, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu ve YEE iş birliğiyle sergileniyor

Google Haberlere Abone ol
Kosova'da AA'nın darbe girişimi fotoğrafları sergisi

PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneybatısındaki Prizren şehrinde Anadolu Ajansının (AA) darbe girişimi gecesine ait fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğunca Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen sergi, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yapılıyor.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğunda açılan sergi hakkında AA muhabirine açıklama yapan Başkonsolos Eylem Altunya, serginin AA tarafından çekilen 20 fotoğraftan oluştuğunu söyledi.

Altunya, "Bu fotoğrafları seçerken 15 Temmuz'u tam olarak yansıtması bakımından özellikle Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Emniyet Teşkilatı ve MİT binalarına düzenlenen saldırılar, daha sonra vatandaşlarımızın sokağa çıkıp demokrasiye sahip çıkması ve darbe teşebbüsünün bertaraf edilmesinden sonra düzenlenen mitingleri yansıtacak şekilde seçmeye çalıştık." diye konuştu.

Prizren halkından sergiye ilgi göstermelerini beklediklerini belirten Altunya, şunları kaydetti:

"Amacımız, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen FETÖ terör örgütünce düzenlenen bu darbe teşebbüsünde yaşananları unutmamak, yurt dışında da aynı şekilde unutturmamak. Aynı zamanda 250 vatandaşımızı şehit verdiğimiz, sayısı 2 binin üzerinde gazimizin olduğu bu teşebbüsü hafızalarda canlı tutmak. Bunu görev biliyoruz."

Sergiyi, ülkenin tek Türk belediyesi Mamuşa'nın Belediye Başkanı Albdülhadi Krasniç de ziyaret etti.

Kransiç, Allah'tan Türkiye ve halkına bir daha böyle bir şey yaşatmaması temennisinde bulunarak, "Çok acı bir olay, çok kötü bir olay. Bu resimleri burada gördükten sonra duygulanmamak elde değil." ifadelerini kullandı.

Sergi, 18 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar