Kosova ve Arnavutluk Türkiye'de ortak konsolosluk açacak

- Kosova Dışişleri Bakanı Hoxhaj: - "Çok yakında Türkiye ve Danimarka'da ortak konsolosluklarımız olacak"

Google Haberlere Abone ol
Kosova ve Arnavutluk Türkiye'de ortak konsolosluk açacak

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Kosova ve Arnavutluk'un ortak konsolosluk amaçlarına yenilerinin ekleneceğini belirterek, ''Çok yakında Türkiye ve Danimarka'da ortak konsolosluklarımız olacak.'' ifadesini kullandı.

Kosova Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hoxhaj'ın Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Arnavut Diyasporası Zirvesi'ne katıldığı ifade edilerek, zirvede Arnavut diyasporasının iki ülkenin gelişimi üzerindeki etkilerinin ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Hoxhaj'ın zirvedeki konuşmasında, Arnavut diyasporasının ülkedeki etkin rolünün, Kosova'nın 2008'de bağımsızlığını ilan etmesiyle en üst seviyeye ulaştığını ifade etti.

Bir sonraki Diyaspora Zirvesi'nin Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenleneceğini bildiren Hoxhaj'ın, "Kosova ve Arnavutluk'un ortak konsolosluk amaçlarına yenileri eklenecek. Çok yakında Türkiye ve Danimarka'da ortak konsolosluklarımız olacak.'' ifadelerine yer verildi.

Hoxhaj, 2016'da ülkede yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduğunu kaydederek, coğrafi anlamda iyi dağılmış bir diyasporayla Balkan ülkeleri ve dünyada "Arnavut faktörünün" var olduğunu ifade etti.

Bu arada, yarın sona erecek zirve dünyanın 40 farklı ülkesinden yaklaşık bin katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar