Korsan yayınla mücadele çalıştayı

- Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Doğan: - "Korsan kelimesi işin vahametini ve dehşetini anlatamıyor. Korsanlık, intihal olarak tanımlanabilirdi belki ama benim teklifim kalpazanlık"

Google Haberlere Abone ol
Korsan yayınla mücadele çalıştayı

İSTANBUL (AA) - "Korsan Yayınla Mücadele Çalıştayı"nda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı D. Mehmed Doğan, "Korsan kelimesi işin vahametini ve dehşetini anlatamıyor. Korsanlık, intihal olarak tanımlanabilirdi belki ama benim teklifim kalpazanlık." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB ) ile Ders Kitapları Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği’nin (DEKMEB) düzenlediği, “Korsan Yayınla Mücadele Çalıştayı 2”, Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonunda başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı, yazar D. Mehmed Doğan, çalıştayın açılışında verdiği, “Korsan Yayıncılık Konusu ve Adlandırma Meselesi” başlıklı konferansta, Osmanlı’dan günümüze alıntı ve intihale ilişkin terminolojik bir tasnif yaparak, yayıncılık alanındaki tarihi sürece dair tespitlerde bulundu.

Doğan, şöyle konuştu:

“Korsan kelimesi, işin vahametini ve dehşetini anlatamıyor. Korsanlık, intihal olarak tanımlanabilirdi belki ama benim teklifim kalpazanlık. Nasıl para basmak ağır bir suçsa, ağır bir cezası varsa bu da öyle olmalıydı. Yaptırımlar çok az. Korsan yayınlara ceza verme konusunda, kalpazanlığı ölçü alabiliriz. Ahlaki olarak arada bir fark yok. En azından, cezai maddeler kanunda yer alacaksa kalpazanlık esas alınabilir.”

Çalıştaya TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı, DEKMEB Başkanı Murat Köse, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Küçükaşçı’nın yanı sıra çok sayıda yazar, yayıncı, editör ve genel yayın yönetmeni katıldı.

Sultanahmet Armada Otel’de devam eden çalıştay, yarın sona erecek.

Yorumlar