Koronavirüsüne karşı etkili ilaçlar var

Dünya genelinde Corona virüse yakalanan insanların tamamı ölmüyor, ölüm oranı sadece yüzde 2-3 olarak biliniyor. Bu nedenle insanlar Corona Virüse karşı uygulanan tedavi yöntemlerini, kullanılan ilaçları merak ediyor. Virüse karşı bazı ilaçlar işe yarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüs ilacı yoksa hastalar nasıl iyileşiyor?

Başta Çin olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Corona Virüse yakalanan insanların yüzde 90'ından fazlası iyileşiyor. Ölüm oranları yüzde 2-3 olarak biliniyor. Ancak ortada netleşmeyen bir durum söz konusu. İlacı bulunmayan bu hastalık nasıl iyileşiyor? Özellikle de hastalığa yakalanma korkusu yaşayan vatandaşlar bu sorunun cevabını merak ediyor. Bu konuda en yetkili isimlerden biri olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara'dan önemli ipuçları geldi. Prof. Kara, Corona Virüs ilacının bulunmadığını ancak bazı ilaçların bu virüse karşı etkili olabildiğini söyledi. Kara, bu ilaçların kesin tedavi edici ilaçlar olmadığını ancak destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanıldığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Türkiye'de ikinci koronavirüs vakasını açıkladığını hatırlatarak, "Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın açıklamasından bizim öğrendiğimiz bu vakanın ilk vakayla temasta olduğu, onunla beraber değerlendirildiğidir. İlk vakayı tespit ettiğimiz zaman biz 'Bu kişi kimlere bulaştırmış olabilir?' diye üzerinde düşünmüştük ve bir grup temaslı belirlemiştik. Bu virüs de o temaslılar arasında çıktı. Bu bizim için bir avantaj. Çünkü bu kişilerle hastanın temaslı olduğunu bildiğimiz için bu kişileri karantina altına almıştık ve tek başlarına 14 gün boyunca izleme altında tuttuk. Bu olay da bu izleme süresi içerisinde gelişti. O bakımdan da bir başkasına bulaştırmış olması veya başkalarına yayma ihtimali yok. Bu bizim için bir avantaj" dedi.

Prof. Dr. Kara, koronavirüs hastalarına uygulanan tedavi yöntemine ilişkin de şunları söyledi: "Birinci olarak genel anlamda 'destek tedavisi' dediğimiz oksijen desteği, sıvı desteği ya da kalp ve akciğerlere makine desteği veriyoruz. Bunlar destek tedaviler. Virüsü ortadan kaldırmaya yönelikte direkt tedaviler üzerinde çalışılıyor. Fakat bugün için virüsü yakalayan, virüsü öldüren ya da durduran tedavi kesin olarak gösterilmiş değil. Ama bazı HIV ilaçlarının ve bazı sıtma ilaçlarının bir miktar etkili olduğunu biliyoruz. Direkt bir şekilde yüzde yüz etkili olmasa da etki gösterdiklerini ve virüsü zayıflattıklarını biliyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Bizim ‘Virüsü biraz öteleyelim, virüsü Türkiye’ye ne kadar geç sokarsak o kadar avantajdır’ dediğimiz nokta burasıydı. Biz böyle ilaçların olduğunu Çin’in deneyip deneyip birkaç ilacı ön plana çıkartmasıyla gördük ve böylece bu ilaçların böyle olduğunu görür görmez Bilim Kurulu olarak bakanlığa öneride bulunmuştuk. Bu ilaçlar satın alındı ve Türkiye’de hazır bulunuyor. Şu anda bu 2 hastamıza da bu ilaçlar ulaştırıldı ve kullanımına başlandı" diye konuştu. 

İRAN'DA VİRÜSTEN ÖLENLER TOPLU MEZARA DEFNEDİLİYOR

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar