Koronavirüsü: Ölü sayısı 41'e yükseldi

Çin'deki bir pazarda satılan yarasadan ortaya çıktığı belirtilen koronavirüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsü: Ölü sayısı 41'e yükseldi

Çin’deki Vuhan eyaletinde ortaya çıkan ve dünya çapında paniğe neden olan korona virüsü nedeniyle Çinli yetkililer, hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e yükseldiğini açıkladı.

Ülke genelinde 8 binden fazla kişinin gözetim altında tutulduğu görülen vaka sayısının bin 287 olduğu ve hastalardan 237’sinin durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

Ölümlerin 39’unun, virüsün ilk kez ortaya çıktığı Wuhan kentinin de bağlı olduğu Hubei eyaletinde meydana geldiği, diğer 2 can kaybının ise Hebei ve Heilongjiang eyaletlerinde yaşandığı belirtildi. Hubei eyaletinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin arasında 1 doktorun bulunduğu da ifade edildi.

13 KENTTE KARANTİNA

Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü nedeniyle şu ana kadar 13 kentte karantina uygulandı. Öte yandan Çin yönetimi virüse daha hızlı müdahale edilmesi için yeni bir hastane inşa ediyor. Hastanenin 3 Şubat tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

İKİ ÜLKEYE DAHA SIÇRADI

Fransa’da da korona virüsten kaynaklanan 2 vakanın kesinleştiği açıklandı. Avustralya Sağlık Birimleri de ülkede 1 kişide söz konusu virüsün tespit edildiğini bildirdi. Tedavi altına alınan hastanın 50’li yaşlardaki bir Çin vatandaşı olduğu bilgisi verildi.

Yorumlar