Koronavirüsü nezleden ayıran en önemli özellik belli oldu

Amerikalı Bilim İnsanları koronavirüsü nezleden ayıran en önemli belirtiyi açıkladılar. Kişinin nezle mi yoksa koronavirüs mü olduğunu bu özellik ile ayırt edebileceği söylendi. İşte koronavirüsü nezleden ayıran o özellik

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsü nezleden ayıran en önemli özellik

ABD'li Bilim Adamları, koronavirüs ile nezlenin arasındaki en belirgin farkı tespit etti.

ABD'li bilim adamlarının yaptığı çalışmaya göre; Bir kişi koronavirüs olup olmadığını koku kaybı yaşıyorsa anlayabilir. Koronavirüsü nezleden ayıran en önemli özellik koku kaybı.

ABD'li Bilim Adamlarına göre; Covit-19 da tespit edilen en önemli semptom sinüsler kapalı olmadığı halde koku kaybının ortaya çıkması.

Covit-19 semptomları

ABD'nin Ohio eyaletindeki Cincinnati Üniversitesi'nden otolarengoloji ve cerrahi uzmanı Prof. Ahmad Sedaghat, araştırma ekibinin bir temsilcisi olarak şu açıklamada bulundu: "Kovid-19'un virüs bazlı soğuk algınlığında genelde görülen burun tıkanıklığı ya da mukus oluşumu gibi semptomlarla alakası yok. Bu da Kovid-19u mevsimsel alerjiden oldukça rahat bir şekilde ayırt edilmesini sağlıyor."

Araştırmacılara göre burun boşluğu ile ilgili diğer semptomların görülmediği halde koku kaybı, hastanın beklemeksizin izole edilmesi ve koronavirüs testine tabi tutulması gerektiğini ortaya koyan başlıca belirti.

Yorumlar