Koronavirüsü dev hava yolu şirketini vurdu, 27 bin çalışan izne gönderildi

Çin'de ortaya çıkan ve şuana kadar 600'den fazla can alan koronavirüsü Hong Kong merkezli hava yolu şirketi Cathay Pacific'i vurdu. Şirket oluşan mali sorunları aşmak için 27 bin çalışanı izne gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsü hava yolu şirketini vurdu

Çin'in Hubei eyaletinin başkenti Vuhan'daki bir hayvan pazarında ortaya çıkan koronavirüs salgınının ardından Hong Kong’a ve Çin’e gelen ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşandı.

Ülkeye gelen ziyaretçi sayısında büyük düşün yaşanmasıyla birlikte havayolu şirketleri mali zorluklar yaşamaya başladı.

Bu şirketlerden biri olan Hong Kong merkezli hava yolu şirketi Cathay Pacific, yaşadığı mali sıkıntıyı aşmak üzere 27 bin çalışanından 3 hafta ücretsiz izne ayrılmalarını istedi.

South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre, şirket CEO’su Augustus Tang Kin Wing, çalışanlara gönderdiği video mesajda, Hong Kong’a yapılan doğrudan ve aktarım uçuşların büyük ölçüde azaldığına dikkati çekerek ne kadar süreceği belli olmayan belirsizliği aşmak üzere kapasite kesintilerine ve tasarruf tedbirlerine başvuracağını açıkladı.

Wing, bu kapsamda çalışanlardan mart-temmuz aylarında kendi belirledikleri bir zamanda 3 hafta ücretsiz izne ayrılmalarını talep etti. Şirketin mali durumunun korunmasının operasyonlarını sürdürebilmesi için şart olduğunu ifade eden Tang, çalışanlara söz konusu izni kullanarak şirkete destek olma çağrısında bulundu.

KORONA VİRÜSÜ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Çin'de son 24 saatte 86 kişinin daha korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 723'e ulaştı.

Yorumlar