Koronavirüsü çevremizi sarıyor: Yunanistan'da da görüldü

Çin'in Vuhan ketinde ortaya çıkan koronavirüsünden dünya genelinde şuana kadar 2 bin 762 kişi hayatını kaybederken 81 bin kişide koronavirüsü görüldü. Gelen son haberlere göre Irak ve İran'ın ardından komşumuz Yunanistan'da da koronavirüs vakası görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsü çevremizi sarıyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) Çin'den dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken etkilenen ülkelerin sayısı 42'ye yükselirken Irak ve İran'ın ardından Yunanistan'da da koronavirüsü görüldü.

Dünya genelinde yaklaşık 81 bin vaka bulunurken, ölü sayısı 3 bine doğru hızla yükseliyor. 

Son olarak İran ve Irak'ta vakaların yaşanmasının ardından Avrupa'da da toplam 11 ülkede koronavirüs vakası bulunmakta.

Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde vakalar ortaya çıkmasına karşın, yurtta şu ana kadar doğrulanmış bir koronavirüs vakası bulunmuyor.

VİRÜSE KARŞI KELLE PAÇA ÇORBASI

Katıldığı bir televizyon programında koronavirüse karşı kelle paça çorbasını öneren Canan Karatay, "Ben korona ve grip virüsünden bahsediyorum. Kelle paça güç veriyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlar ölmüyorlar, hastalanmıyorlar. Daha önce gördüğümüz diğer salgınlar var. Diğer salgınlardan daha az ölüme neden oldu. Korunmaya gelince birçok yönü var. Bir tanesi kelle paça. Bir kere senelerden beri söylüyoruz, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesi lazım. Bağışıklık sistemi güçlenince virüsleri çok iyi atlatabiliyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Koornavirüsün şuana kadar görüldüğü ülkeler ise şu şekilde: Çin 77 bin 660, Japonya 850, Güney Kore 977, İtalya 270, Singapur 90, İran 61, ABD 53, Tayland 37, Avustralya 23, Malezya 22, Vietnam 16, Almanya 16, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, Fransa 12, Kanada 11, Hindistan 3, Filipinler 3, Kuveyt 3, Rusya 2, İspanya 2, İsrail 2, Amman 2, Bahreyn 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1, Mısır 1, Lübnan 1.

Yorumlar