Koronavirüs'te Çin'de vaka sayısı azalıyor, dünyada hızla artıyor

Koronavirüsünün kaynağı olan Çin'de vaka sayısında düşüş yaşanmaya devam ederken, İran ve İtalya başta olmak üzere virüs dünya genelinde hızla artıyor. Çin, vaka sayısının düşmesinin ardından inşa ettiği geçici hastaneleri kapatmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin'de vaka sayısı azalıyor, dünyada hızla artıyor

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte yaşanan ölümleri ve görülen vakaları açıklarken hem ölüm sayısında hemde vaka sayısında düşüşün yaşanmasıyla açılan geçici hastanelerin kapatılması planlanıyor.

Çin'de virüs salgını nedeniyle son 24 saat içinde 31 kişi yaşamını yitirdi, 139 yeni Kovid-19 vakası saptandı. Virüs bulaşma durumları şüpheli olan kişilerin sayısı 522 olarak bildirilirken, gözetim altında tutulanların sayısı da 32 bin 870’e geriledi. İyileşerek taburcu edilen hastaların sayısı 52 bin 45’e yükseldi. Ve bildirilen rakamlarla virüsün giderek azalma gösterdiği ortaya çıktı.

Son 24 saatteki can kayıplarının tamamı virüsün merkez üssü olan Hubey eyaletinde gerçekleşirken ülkedeki toplam ölü sayısı 3 bini geçerek 3 bin 14’e yükseldi.

Ülke genelinde bugüne kadar tespit edilen yeni koronavirüs vakası ise 80 bin 270’e yükseldi.

Diğer yandan Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde kaydedilen vaka sayısı 104’e çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak bildirildi.

HUBEY’DEKİ GEÇİCİ HASTANELER KAPATILIYOR

Kovid-19 salgınının merkez üssü durumundaki Hubey eyaletinde normal hastanelerde kapasite yetersizliği nedeniyle kurulan 16 geçici hastanenin tedricen kapatılacağı açıklanmıştı.

Karar sergi salonları, spor salonları ve çeşitli binalardan dönüştürülen ve yatak kapasitesi 5 bini bulan geçici hastaneyi kapsarken, ülkede son haftalarda Hubey başta olmak üzere yeni vaka, şüpheli vaka sayısında ciddi oranda azalmanın bunda etkili olduğu aktarılmıştı.
Eyalete bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar