Koronavirüs mücadelesine gölge düşüren görüntüler

Devletin üst kademesinin koronavirüs ile mücadelede ortaya koyduğu çaba ve gayretler herkes tarafından takdir görürken, havalimanında bugün yaşanan görüntüler bütün çalışmalara gölge düşürmek isteyenlerin eline koz verirken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Koronavirüsün ortaya çıkmasında bu yana başta Sağlık Bakanlığı çalışanları olmak üzere hükümetin ortaya koyduğu çalışma muhalefet partileri de dahil pekçok kesimden takdir topladı. Ancak bugün İstanbul Havalimanı'nda Avrupa'dan gelen Türkleri taşıyan otobüslerden birinde yaşanan olay hükümetin çabalarına gölge düşürdü. 

Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşları Yeni İstanbul Havalimanı'ndan alan otobüsler, bütün yolcuları 14 günlük karantina kuralına uygun bir şekilde önceden belirlenen öğrenci yurtlarına yerleştirmek için hareket etti. Ancak otobüsler yoldayken yolculardan birisi, özel bir araç tarafından otobüsün önü kesilmek suretiyle karantinaya alınacakların arasından alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Avrupa'dan geldiği belli olan genç bir kadın, yakınları veya tanıdıkları vasıtasıyla karantina otobüsünden indirilken vatandaşlardan birisi o anları kamera ile görüntüledi. Yolcunun karantinadan alınarak götürüldüğü anlarda otobüsün önünde bir grup polisin öylece beklediği de görülüyor. 

Hiçkimsenin, yolcunun inişine itiraz etmemesi ise dikkat çekiyor. 

Görüntülerdeki kişinin KKTC'de üst düzey bir devlet yetkilisinin kızı olduğu ileri sürüldü. 

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. 

Twitter üzerinden iddiaları ilk gündeme getiren sosyal medya kullanıcısına cevap olarak açıklama yapan Bakan Soylu, "Fransa'dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs'a göndereceğiz" dedi.

Bakan Soylu "Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI: HUKUK GEREKENİ YAPACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Paris'ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsünden iki kişinin indirilmesine ilişkin, "hukuk gerekeni yapacaktır." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu. 

Kanun önünde herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Gül, olayın takipçisi olduklarını kaydetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması"yla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasının ardından harekete geçti.

Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundan soruşturma başlattı.