Korona Virüsü yaşlara göre ölüm oranları! En çok hangi yaşı etkiliyor?

Çin Hastalık Kontrol Merkezi, korona virüs salgınındaki ölüm istatistiklerini açıkladı. İşte Korona Virüs yaşlara göre ölüm oranları

Korona Virüsü yaşlara göre ölüm oranları! En çok hangi yaşı etkiliyor? - Sayfa 1

Çin Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre korona virüs ölüm oranı en çok 80 yaş üzeri hastalarda. İşte korona virüs yaşlara göre ölüm oranları:

Korona Virüsü yaşlara göre ölüm oranları! En çok hangi yaşı etkiliyor? - Sayfa 2

KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLERİN HASTALIKLARI

Mevcut bir hastalığı olmayanlarda ölüm oranı yüzde 0.9. Hastalarda koronavirüsten ölüm riskini artıran mevcut hastalıklar ise şunlar:

Kardiyovasküler (Kalp veya kan damarlarının hastalıklarını içeren gruba verilen genel bir isim) hastalıklar: %10.5

Diyabet: %7.3

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH): %6.3

Hipertansiyon: %6

Kanser: %5.6

Hastalığı olmayanlar: %0.9

Korona Virüsü yaşlara göre ölüm oranları! En çok hangi yaşı etkiliyor? - Sayfa 3

Koronavirüs (Kovid-19) salgını hızla yayılırken Çin Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi, koronavirüste ölüm istatistiklerini verilerle paylaştı. Buna göre koronavirüsten en çok ölüm 80 yaş ve üstünde görülüyor. Ayrıca kronik hastalığı bulunanlarda koronavirüs riski herhangi bir hastalığı olmayanlara göre daha fazla.

Korona Virüsü yaşlara göre ölüm oranları! En çok hangi yaşı etkiliyor? - Sayfa 4

Küresel salgın hızla büyümeye devam ederken Çin Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi'nin verileri, koronavirüste ölüm istatistiklerini paylaştı. Virüsün, ilerleyen yaşlarda bulunan insanlarda etkisinin daha güçlü olduğu istatistiklere yansırken 0-9 yaş arasında can kaybı yaşanmaması dikkat çekti. En yüksek ölüm oranı ise %14.8 ile 80 yaş ve üzerinde yaşandı.