Koronavirüsünde sayı artıyor, 132 kişi hayatını kaybetti

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsünün şuana kadar 132 can aldığı açıklandı. Virüsten şimdiye kadar 5 bin 974 kişi etkilendi.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsünde sayı artıyor, 6 bin kişi etkilendi

Bir hayvan pazarından yayıldığı ortaya çıkan korona virüsü için Dünya Sağlık Örgütü alarm seviyesini ortadan yükseğe çevirirken Çin Ulusal Sağlık Komisyonu hastalığın yayılması ile ilgili son sayıları açıkladı.

Tibet Özerk Bölgesi dışında ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle 132 kişi hayatını kaybettiğini açıklayan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu virüsten etkilenen sayısının bin 239’nun durumu ağır olmak üzere 5 bin 974’e çıktığını kaydetti.

Bununla birlikte virüsten etkilendiği şüpheli olan kişi sayısı 9 bin 239’a yükselirken, virüsten etkilenen kişilerle herhangi bir şekilde temasa geçmesi nedeniyle müşahede altına alınanlar 59 bin 990’a çıktı. Bugüne kadar iyileşerek taburcu edilen enfektelerin sayısı ise 103 oldu.

Ayrıca, Çin anakarası dışında virüsten etkilenen kişi sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 8, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 7’ye çıktı.

Koronavirüsün merkez üssü Hubey eyaletinde salgının etkisi altındaki kişi sayısı 3 bin 554’e çıkarken, can kaybının 125’i bu eyalette yaşandı.

15 ÜLKEYE YAYILDI

"Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" platformunun verilerine göre, salgın Çin dışında, Tayland’da 14, Japonya’da 7, Singapur’da 5, ABD’de 5, Avustralya, Fransa, Almanya ve Güney Kore’de 4’er, Malezya’da 3, Vietnam’da 2, Nepal, Kanada, Kamboçya ve Sri Lanka’da 1’er kişide görüldü.

Yorumlar