Korona Virüs biyolojik silah mı? İşte ilk anket sonuçları

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede 6 kıtaya yayılan korona virüsle ilgili Türkiye'de yapılan ilk anketin sonuçları yayınlandı. "Korona virüs biyolojik bir silah mı, doğal bir hastalık mı?" sorusuna vatandaşların yüzde 62'si "Biyolojik bir silah' dedi.

Korona Virüs biyolojik silah mı? İşte ilk anket sonuçları - Sayfa 1

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 50 ülkeye sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle şu ana kadar 2 bin 810 kişi yaşamını yitirdi. Tüm dünyada büyük paniğe neden olan ölümcül virüs şu ana kadar Türkiye'de görülmedi. İran ve Çin'den Türkiye'ye getirilen yolcular dahil olmak üzere koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alınan hastalara yapılan tetkiklerde sonuçlar negatif çıktı.

Korona Virüs biyolojik silah mı? İşte ilk anket sonuçları - Sayfa 2

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ İLK ANKET YAPILDI

Vatandaşlara, ilk olarak "Koronavirüs biyolojik bir silah mı, doğal bir hastalık mı?" sorusu yöneltildi. Vatandaşların yüzde 62'si "Biyolojik bir silahtır", yüzde 21'i "Doğal olarak ortaya çıkan bir virüstür" ve yüzde 17'si "Fikrim yok" yanıtını verdi.

Korona Virüs biyolojik silah mı? İşte ilk anket sonuçları - Sayfa 3

Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye'de koronavirüsle ilgili ilk anket yapıldı. Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Faruk Acar, koronavirüs anketi sonuçlarını Habertürk ekranlarında yayınladı.

Korona Virüs biyolojik silah mı? İşte ilk anket sonuçları - Sayfa 4

"VATANDAŞLAR KORONAVİRÜSÜN BELİRTİLERİNİ BİLİYOR MU?"
Ankete katılan vatandaşlara ikinci olarak "Koronavirüsün belirtilerini biliyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Vatandaşların yüzde 71'i "Biliyorum", yüzde 29'u ise "Bilmiyorum" cevabını verdi.