Korona aşısını üretiyor ama kendisi yaptırmıyor

Koronavirüs aşısını üreten Amerikan-Alman ortaklı Pfizer'in CEO'su aşı olmadı. Bu durum doğal olarak soru işaretlerine neden olunca CEO'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Korona aşısını üretiyor ama kendisi yaptırmıyor

Dünya koronavirüs aşısının bulunarak uygulamaya geçilmesiyle birlikte rahat bir nefes alsa da hala kafalarda soru işaretleri dolaşmaya devam ediyor. Dünyanın yarısından fazlası koronavirüs aşısını yapıp yapmamakta kararsız. Hal böyle olunca gözler devlet yöneticileri, şirketler ve sağlık otoritelerine çevriliyor. Bu çevrelerden gelen açıklamalar genel olarak aşıyı teşvik edici oluyor. Hatta birçok devlet başkanı basın önünde koronavirüs aşısı yapacağını açıklayarak güven ortamı oluşturmaya çalışıyor. Öte yandan aşıyı üreten firmaların sahipleri ya da yöneticilerinin bu konudaki tavırları da merak ediliyor. Örneğin Koronavirüs aşısını geliştiren şirketlerden Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla henüz aşı yaptırmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bourla, önceliğin sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve personelleri olduğunu söyleyerek, "Daha önce aşı olmama konusunda kararlıyız" dedi.

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısı ABD, Kanada ve İngiltere'de onaylandı. Pfizer'ın CEO'su Alber Bourla henüz koronavirüs aşısı yaptırmazken konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu

Bourla, ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve personeline öncelik verilmesi konusunda Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ile hemfikir olduğunu ve sırasını bekleyeceğini belirterek, "Daha önce aşı olmama konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Bourla, aynı zamanda eğer insanların aşıya olan güvenlerini artıracaksa önceden aşı olabileceğini de belirtmişti.

Cuma günü Gıda ve İlaç İdaresi'nden acil kullanım onayı alan aşı, ABD'de ilk kez New York'un Queens bölgesindeki Long Island Yahudi Tıp Merkezi'nde yoğun bakım hemşiresi olan Sandra Lindsay'a uygulandı. Öte yandan İngiltere'de de yaşları 80 üzeri olan iki kişiye de aşılama yapıldı.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İYİ PARTİLİ VEKİLE ÇOK KONUŞULACAK CEVAP

 

Yorumlar