Korkulan oldu, koronavirüs 6 kıtaya yayıldı

Gelen son haberlere göre, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Avustarlya ve Afrika'nın ardından Güney Amerika kıtasına da sıçradı.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüs bütün kıtalara yayıldı

Dünya genelinde 40'tan fazla ülkede görülen ve şuana kadar 80 bin insana bulaşan kornavirüsü son dakika haberine göre, Güney Amerika ülkesi Brezilya'da görüldü. Böylelikle koronavirüsü buzul kıtası Antarktika dışında dünyadaki tüm kıtalarda görüldü. 

Vakanın ilk ve en çok görüldüğü ülkelerden biri olan Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu her gün güncel verileri paylaşıyor. Çin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 52 kişi yaşamını yitirdi, 406 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.Ülkedeki Kovid-19’a yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491’e, müşahede altına alınanların sayısı 79 bin 108’e geriledi.

Ortadoğu'ya çoğunlukla İran üzerinden yayılan koronavirüs, Türkiye'yi çepeçevre kuşatırken Türkiye'de henüz bir koronavirüs vakası görülmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm önlemlerin alındığını duyurdu.

GÜNEY AMERİKA'YA DA SIÇRADI

Brezilya hükümeti, ülkede ilk koronavirüs vakasının onaylandığını duyurdu. Koronavirüs ilk kez Güney Amerika'ya sıçradı. Hastanın İtalya'yı ziyaret eden 61 yaşındaki bir kişi olduğu öne sürüldü.

KITALARA GÖRE KORONAVİRÜS GÖRÜLEN ÜLKELER

AFRİKA: Mısır ve Cezayir

ASYA: Çin, Güney Kore, Japonya, Kamboçya, Rusya, Tayvan, Tayland, Singapur, Malezya, Vietnam, Hindistan, Irak, İran, Sri Lanka, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Afganistan, Lübnan ve İsrail.

AVRUPA: Yunanistan, İngiltere, İtalya, Finlandiya, İsveç, Belkçika, Almanya, Avusturya, İspanya, İsviçre, Hırvatistan ve Fransa

GÜNEY AMERİKA: Brezilya

KUZEY AMERİKA: Kanada ve Amerika

AVUSTRALYA: Avustralya'nın ise 4 bölgesinde koronavirüs görüldü. 

Kaynak: Sonhaberler

 

Yorumlar