Korku filmi gibi; 6 yaşında sanıp evlat edindiler, 22 yaşında çıktı

Korku filmlerini aratmayan olay bir ailenin hayatını alt üst etti. 6 yaşında sandıkları kız çocuğunu evlat edindikten sonra hayatları kâbusa döndü.

Google Haberlere Abone ol
Korku filmi gibi; 6 yaşında sanıp evlat edindiler, 22 yaşında çıktı

ABD’nin Indiana eyaletinde, evlat edindikleri kızlarını terk etmekle suçlanan bir çiftin davasında film gibi bir hikâye ortaya çıktı. Ailenin altı yaşında sanıp evlat edindiği Natalia Grace isimli kız çocuğunun, aslında cüce sendromundan mustarip olan 22 yaşında bir kadın olduğu anlaşıldı.

45 yaşındaki Kristine Barnett ve 43 yaşındaki eski eşi Michael Barnett hakkındaki suçlamalar, o dönem dokuz yaşında olduğu sanılan kızlarını bırakıp 2013’te Kanada’ya gitmelerinin ardından ortaya atıldı. Çift, haklarında tutuklama kararı çıktıktan sonra teslim oldu.

İşin aslı bu noktada anlaşılmaya başlandı. Çift, 2010 yılında evlat edindikleri sırada altı yaşında olduğu söylenen Natalia Grace’in aslında 22 yaşında bir ‘sosyopat’ olduğunu anlattı. Buna göre Natalia onları ölümle tehdit ediyor ve zaman zaman buna teşebbüs de ediyordu.

Natalia oyuncaklarla oynamak yerine kendinden büyük çocuklarla vakit geçiriyor, yaşından beklenenin ötesinde sözcükler kullanıyordu. Bir noktada, regl olduğu ve pedlerini saklamaya çalıştığı fark edildi.

Natalia’nın gerçek yaşını öğrenmek için birçok defa test yaptıran çift, kesin bir sonuç alamadı. Ancak 2012 yılında yapılan kemik testinde çocuğun aslında 22 yaşında olduğu tespit edildi.

Kristine Barnett, dokuz yaşında olduğu sanılan bir çocuğu terk etmekle suçlandığını ancak asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Natalia’nın yıllarca eşi ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini anlatan Kristine, çoğu zaman kendilerini öldürmeye teşebbüs ettiğini de ekledi. Kristine “Natalia, aile üyelerini öldürdükten sonra battaniyeye sararak arka bahçeye gömmek istediğini söyler ve bunların resmini çizerdi” dedi.

Korku filmi gibi; 6 yaşında sanıp evlat edindiler, 22 yaşında çıktı

“Bir gün kahveme çamaşır suyu dökerken yakaladım. ‘Ne yapıyorsun?’ diye sorduğumda ‘Seni zehirlemeye çalışıyorum’ dedi” diyen Kristine, ifadesine şöyle devam etti: “Kanla aynaya ölüm tehditleri yazıyordu. Koltukların altına bıçak saklıyordu. Uyuyanların başında dikilip ‘Doğru zamanı bekliyorum’ diye mırıldanıyordu.”

Yorumlar