Korhan Berzeg olayında yeni son dakika gelişmesi

Korhan Berzeg'i arama çalışmaları Balıkesir Gönen'de aralıksız bir şekilde devam ederken 74 gün aradan sonra bir son dakika gelişmesi yaşandı. Berzeg'in kendisiyle birlikte kaybolan köpeği evine döndü.

Google Haberlere Abone ol
Korhan Berzeg olayında yeni son dakika gelişmesi

Korhan Berzeg'in bir anda ortadan kaybolması başta yakınları ve sevenleri olmak üzere Gönen ilçesinde derin bir üzüntüye neden oldu. Balıkesir'in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran'da sabah yürüyüşü yapmak için köpeği "Tina" ile ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışma 11'inci gününde sürüyor.

AFAD koordinesinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile jandarma komando timleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK), SAR Arama Kurtarma, Gönen Artemea Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (GADAK) ekipleri, Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde Berzeg'i arıyor.

Ekipler, dron ve arama kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda şu ana kadar Berzeg ya da köpeğine ait herhangi bir ize rastlayamadı.

KÖPEĞİ 74 GÜN SONRA DÖNDÜ

Tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'i arama çalışmaları sürüyor. Berzeg'le kaybolan köpeği Tina, 74 gün sonra eve döndü.

İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmalarında 74 gün geride kaldı.

Berzeg’den şu ana kadar bir haber alınamazken, köpeği Tina’nın, Armutlu Mahallesi’ndeki evinde döndüğü öğrenildi.

Yetkililer köpeğin geldiğini aileye söylediklerini, ailenin de Gönen’e gelmek üzere İstanbul’dan yola çıktığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

KORHAN BERZEG BULUNDU MU?

Korhan Berzeg, 474 gündür bulunamadı. Angela Berzeg eşi Korhan Berzeg'i sağ olarak bulan ve aileye teslim eden kişiye 1 milyon TL ödül vereceklerini açıkladı.

Berzeg Ailesi olarak bir karar aldıklarını aktaran Angela Berzeg şöyle konuştu: "Korhan'ı sağ salim olarak bulan kişiye 1 milyon TL ödül vereceğiz. Ben hâlâ umutluyum Korhan'ı sağ salim bulacağız. Tüm Türkiye'den yardım istiyorum; lütfen Korhan'ı bulmama yardım edin. Biz her zaman mutlu bir aileydik. Hiç kimseyle sorunumuz olmadı. Mutlu günlerimize tekrar dönmek istiyorum. Belirsizlik çok zor."

Berzeg'in avukatı Emre Akkaş ise, "Soruşturma Bandırma Adliyesi'ne bağlı Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülmektedir. Dosya üzerinde gizlilik kararı tesis edildiğinden şu an için soruşturma dosyası hakkında herhangi bir bilgi vermemiz uygun değildir. Korhan Bey'in bulunması için teknik ve idari çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Berzeg'in eşi Angela Berzeg, gazetecilere, çalışmaların daha geniş alana yayılması gerektiğini söyledi.

Şu ana kadar çalışmaların çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Angela Berzeg, "Daha geniş yerlere bakmak lazım, Türkiye'de nereye gidebilirse oralara gidilmeli. Eşim her yerde olabilir, onu çok merak ediyoruz." dedi.

Berzeg'in kızlarından Sibel Berzeg de ekiplerin gereken her şeyi şu ana kadar yaptığını dile getirdi.

Sibel Berzeg, daha geniş yerlerde arama çalışması yapılması için biraz daha yardım istediklerini sözlerine ekledi.

Korhan Berzeg'in diğer kızı Nisa Berzeg de her geçen gün umutlarının azaldığını ifade etti.

GÖNDAK Başkanı Kadir Akbulut ise arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Berzeg'in yürüyüş yaptığı alanı 3-4 kez taradıklarını anlatan Akbulut, "Bugün 11'inci gün, hala bir umudumuz var. Aramalara devam edeceğiz. İnşallah Korhan beye ulaşacağız. Bu bölgede olduğunu düşünüyoruz. Ormanlık bölgede de taramalar yapacağız. İnşallah bir sonuca ulaşacağız." diye konuştu.

Yorumlar