Körfez ülkelerinin "yeni terör listesi"

- Yemenli Selefi lider Zebhani, terör listesine alınmasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Körfez ülkelerinin "yeni terör listesi"

SANA (AA) - Yemenli Adil Abdo Fari Osman ez-Zebhani, bazı Körfez ülkeleri tarafından "terör listesine" alınmasına tepki gösterdi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt'in, El-Kaide ve DEAŞ'a destek verdikleri gerekçesiyle listeye dahil ettiği Yemenlilerden "Abu Abbas" lakaplı Zebhani, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kendisini "meşru hükümete bağlı Taiz'deki El-Kedha Cephesi ile doğu cephesinin lideri" olarak tanıtan Zebhani, terör listesine alınmasının, "sahip olduğu inanca, hükümete karşı beslediği saygıya ve Taiz'in güvenliği için yaptıklarına ters düşen bir suçlama" olduğunu belirtti.

Zebhani, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin "bayrağı" altında ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleriyle iş birliği yaparak savaştığını ifade etti.

BAE hariç söz konusu 5 ülke, Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezinin kararıyla, Yemen'de faaliyet gösteren "Rahmet Hayır Kuruluşu" ve "Hayır Süpermarket" kurumları ile "Nayif Salih Salim el-Keysi, Haşim Muhsen Ayderus, Abdulvehab El-Humeykani, Nişvan el-Adni, Halid Abdullah Salih el-Mirdefi, Seyfurrab Salim el-Hişi, Adil Abdo Fari Osman ez-Zebhani, Rıdvan Kanan, Vail Nişvan el-Yafii, Halid Said Gabiş el-Abidi ve Bilal Ali el-Vef" isimli 11 kişinin terör listesine alındığını duyurmuştu. BAE ise Rahmet Hayır Kuruluşu ile Selefi Er-Reşad Partisi Genel Sekreteri Humeykani'yi listeye dahil etmemişti.

Yorumlar