Körfez ülkeleri ve İsrail'den 'saldırmazlık paktı' görüşmeleri

Bazı körfez ülkelerinin İsrail ile "saldırmazlık paktı" anlaşmasını müzakere ettiği öne sürüldü. Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Birleşmiş Genel Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı tarihlerde ismi açıklamayan bazı mevkidaşlarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Körfez ülkeleri ve İsrail'den 'saldırmazlık paktı' görüşmeleri

İran'ın askeri tehdidini bahane eden Körfez ülkeleri ile İsrail yakınlaşmasını sürdürüyor. İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek isteyen Körfez ülkelerinin İran tehdidine karşı İsrail ile "saldırmazlık paktı" görüşmeleri yaptığı ileri sürüldü.

İSRAİL İŞBİRLİĞİ HEDEFLİYOR

İsrail hükümeti, Körfez ülkeleriyle yapılması planlanan bu anlaşmayla birlikte bölge ülkeleriyle dostane ilişkiler kurmayı ve çeşitli alanlarda işbirliği yapmayı da hedefliyor.

NETANYAHU DİPLOMATİK ANLAŞMALAR YAPMAK İSTİYOR

İsrail Başbakanı Netanyahu, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği Körfez ülkeleriyle diplomatik anlaşmalar yapmak istediklerini geçtiğimiz günlerde açık açık ifade etmişti. Mısır ve Ürdün dışındaki Arap ülkelerinin diplomatik ilişki kurmak istemedikleri İsrail, esas konunun Körfez ülkeleriyle ilişki düzeyinin yükseltilmesi olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar