Kore filmleri 2020: Güney Kore aşk filmleri tarihi filmleri izle

Güney Kore filmleri son zamanlarda dünya genelinde izlenme başarısı göstererek adından sıkça söz ettiriyor. En güzel 18 Güney Kore filmini derledik. Güney Kore Filmleri İzle. En Güzel Güney Kore Filmleri burada. En İyi 18 Kore Filmi Listesi ve Alternatif Yeni Film Önerileri;

Google Haberlere Abone ol
Kore filmleri 2020: Güney Kore aşk filmleri

Güney Kore filmleri izle mek isteyenler için derleme bir liste hazırladık. Güney Kore teknoloji de olduğu gibi film sektöründe de en önde gelen ülkelerden biridir. Asya'dan  Amerika kıtasına kadar Güney Kore sinemesının ve dizilerinin büyük fenomen kitleleri bulunmaktadır. Dizi sektöründe adından oldukça söz ettiren Güney Kore sinema filmlerinde de eşsiz yapıtlara sahiptir. Özellikle başarılı drama film ve dizileri ile dikkat çeken Güney Kore sinema sektörü Hollywood ve Türk sinemasına da ilham kaynağı olmuş bazı yapıtlarıyla dikkat çekiyor. Güney Kore filmleri izle yenler genellikle yenilerini de izlemek isterler. Bu nedenle bu sektörün bağımlılık derecesinde hayranları bulunuyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Güney Kore yapımı film ve diziler oldukça dikkat çekiyor. En Çok İzlenen Kore Dizileri ile ilgili bir listeti daha önce okurlara duyurmuştuk. İşte, en çok sevilen ve en çok izlenen Güney Kore drama, aşk ve duygusal filmleri sizin için derledik. En güzel Kore filmleri, Güney Kore filmleri...

18. Büyük Savaş (2018)

IMDb puanı 7 olan film 2018 yılından Güney Kore The Great Battle adıyla vizyona girdi. Filmin senaristliğini yapan Kim Kwang-sik aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturuyor. 645 yılında gerçekleşen ve tam olarak 88 gün süren bir savaşı konu alan film yayınladığı zaman büyük beğeni toplamıştır. Filmin konusu ise şu şekildedir: Komutan Yang Man-Chun (Jo In-Sung) ve Goguryeo ordusu, Ansi Kalesi'ni, 500 bin askeri ile ele geçirmeye çalışan Tang Hanedanlığı’a karşı savunur.

17. Parazit (2019)

Orjinal adı Gisaengchung, oldukça varlıklı bir aileden gelen Park ailesi ile akıl zengini olan Kim ailesini anlatmaktadır. Fakir olan Kim ailesi kimliklerini gizleyerek Park ailesinin hizmetine girer sınıf atlama ve servet kibrinin yol açtığı trajikomik olaylar ardı ardına yaşanır. Gişede 10 milyon seyirci ile rekor kıran film aynı zamanda film ekibine Oscar adaylığını getiriyor.

16. Architecture 101 (2012)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Orijinal adı "Geon-chook-hak-gae-ron" olan film 7.3.  IMDb puanına sahip. Mimar Seung-min, üniversiteden beridir görmediği ilk aşkı Seo-yeon ile yeniden karşılaşır. Seo-yeon, mimarın ofisine gelerek ondan evini yeniden inşaa etmesini ister. Geçen 15 yılın ardından eski anılar yeniden canlanacaktır. Durgun ilerleyen ancak çok güzel bir romantik film.

15. A Millionaire’s First Love (2006)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Dedesinden büyük bir miras kalan Kang Jae-kyung, mirası almak için dedesinin vasiyetnamesinde belirtilen maddeleri yerine getirmek durumundadır. Kang Jae-kyung’unmirası alabilmesinin yolu, kırsal bir bölgedeki Boram Lisesi’ne nakil olup oradan mezun olmaktır. Kang Jae-kyung hiç alışık olmadığı bu yerde Eun-hwan adında bir kızla tanışmasıyla filmin asıl akışı başlayacaktır. Filmin orjinal ismi Baekmanjangja-ui cheot-sarang. IMDb puanı ise 7.4

14. Bitmeyen Sevgi (2003)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Annesiyle birlikte yaşayan Mina ölümcül bir hastalığa sahiptir. Asosyal hayatı bir gün apartmana taşınan fotoğrafçı Yeong-jae ile değişir. Mi-na liseye giden annesiyle yalnız başına yaşayan bir kızdır.Hep kafasında "Hayalimdeki gerçek aşkı bulabilecek miyim?" sorusu vardır.Bir gün odasının camında gizlice sigara içerken Yeong-jae ile istemeyerekte olsa tanışmış olur ve de güzel bir arkadaşlığın başlangıcı orada olur.Peki Yeong-jae gerçekten hayallerindeki aşkı mıdır? Filmin orijinal ismi …ing. IMDb puanı ise 7.4

13. A Werewolf Boy (2012)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Akciğer hastası olan kızları için doktor tavsiyesiyle ıssız bir yere yerleşen aile burada ölen babalarının arkadaşı tarafından kendilerine sağlanan evde ikamet etmektedirler. Sun-yi burada konuşmayı bile bilmeyen vahşi bir insan bulur. Genç kız onu eve alıp her şeyi tek tek öğretmeye başlar. Zamanla ikili arasındaki ilişki kuvvetlenecektir. Zaman zaman komik, aynı zamanda da duygusal bir film. Türkçe adı Kurt Adam olan filmin orjinal adı, Neuk-dae-so-nyeon, IMDb puanı ise 7.4'tür.

12. Miracle of Giving Fool (2008)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Türkçe adı "Ahmaklık Mucizesi" olan ve orjinal adı Ba:Bo olan filmin IMDb puanı 7.5'tir. Sung-ryong, genç yaşlarında babasıyla birlikte geçirdiği bir kaza sonucu zihinsel engelli kalmıştır. Bir çocuk zekasına sahip genç adam buna rağmen sevdiği kızı unutmamıştır. İlk aşkı Ji-ho yetenekli bir piyanisttir ancak sahne korkusu yaşamaktadır. Sung-ryong onun sahne korkusunu yenmede yardımcı olacaktır.

11. Daisy (2006)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Güney Kore sinemasının en iyi filmlerinden biridir. Türkçesi Papatya olan filmin orijinal adı Deiji'dir. IMDb puanı ise 7.6'dır. Kiralık katil Park Yi, genç sokak ressamı Hye-young ve dedektif Jeong Woo’nunarasında geçen trajik bir aşk hikayesi. Amsterdam’da geçen film, senaryosu, oyunculuklarıyla izlenmesi gereken filmlerden. Park Yi, Papatya resmi çizerken görüğü He-young isimli genç kadına aşık olur. Park Yi, her gün genç kadına papatyalar gönderir bu gizemli adamın kim olduğunu merak eden dedektif Jeong Woo ile karşılaşır ve papatyaların onun tarafından gönderildiğini zanneder.

10. Maundy Thursday (2006)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Defalarca intihara kalkışmış Moon Yu-jung adlı kız, annesinden nefret etmekte, yaşamak istememektedir. Kızın teyzesi gönüllü olarak hapishanedeki görüşmelere gitmektedir. Bir gün genç kızı da hapishaneye görüşmeye götürür. Görüşeceği kişi ise tecavüz ve cinayet suçlarından idama mahkum edilmiş olan Jung Yun-su’dur. İlk başta hem kız, hem de mahkum adam bu görüşmeye pek istekli değillerdir. Ancak her geçen hafta aralarındaki bağ kuvvetlenmektedir. Filmin orjinal adı Urideul-ui haengbok-han shigan'dır. IMDb puanı ise 7.6'dır.

9. More Than Blue (2009)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Türkçe adı "Hüzünden Öte" olan filmiin orjinal adı ise Seulpeumboda deo seulpeun iyagi'dir. Filmin IMDb puanı 7.6'dır. Ölümcül bir hastalığı bulunan K isimli genç adam, çok sevmesine rağmen sevdiği kişi olan Cream’e onu sevdiğini söyleyemez. Tek istediği şey ise sevdiği kızın kendisi öldükten sonra yalnız kalmamasıdır. Bunun için sevdiği kızın iyi ve sağlıklı bir adamla evlenmesi için uğraş verir.

8. Il Mare (2000)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Güney Kore yapımı filmlerin içinden en sevilen filmlerinden biri olan "Il Mare" filminin Türkçe adı Göl Evi'dir. Orjinal adı ise "Siworae" Filmin IMDb puanı ise 7.7'dir. Bilimkurgu türünde bir romantik film. Evden taşınan Kim Eun-ju kendisinden sonra taşınacak olan evin sahibine yeni adresini bırakarak kendisi adına gelecek olan mektupların o adrese yönlendirilmesini ister. Evin yeni sahibi Han Sung-hyun ise eve taşındıktan sonra evin yanındaki bakkala bir önceki evin sahibinin kim olduğunu sorduğunda daha şaşırtıcı bir cevap alır. Masal tadında bir aşk hikayesi.

7. Failan (2001)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Anne ve babasını kaybettikten sonra akrabalarını bulmak için Çin’den kaçak bir göçmen olarak Güney Kore’ye gelen Failan, burada kalabilmek için sahte bir evlilik yapmak zorunda kalır. Mafya babasının yanından pis işler yapan Kang-jae para karşılığı bu evliliğe razı olur. Kang-jae bu sahte evliliği hemen unutsa da, Failan hiç tanımadan evlendiği kocasına beslediği minnet duygusuyla aşık olur. Failan hiç görmediği kocasına bir çok mektup yazsada hiç birini göndermez.

6. Always (2011)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Türkçe adı "Sadece Sen" olan Güney Kore yapımı filmin orjinal adı ise O-jik geu-dae-man'dir. IMDb puanı 7.8 olan filmin konusu gözleri görmeyen bir genç kız ile eski bir boksör arasında geçer. Geçmişte kötü işlere bulaşmış eski boksör Chul Min ve gözleri görmeyen Jeong-hwa arasındaki görülmeye değer aşk hikayesi anlatılıyor. Konusu klişe görünse de, harika oyunculuk ile hikaye akıp gidiyor. Son yılların en güzel Kore yapımı duygusal romantik filmlerinden.

5. The Classic (2003)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Türkçe adı "Klasik" olan filmin orjinal adı Keulraesik'tir. IMDb puanı 7.9 olan film unutulmaz filmlerden biridir. Son derece duygusal filmin hüzünlü bir hikayesi var. Babasını küçükken kaybeden üniversite öğrencisi Ji-hae ve annesi Ju-hie’nin birbirine geçmiş aşk hikayeleri anlatılmakta. Çalışmak için yurt dışına çıkan genç kız burada annesinin özlemini dindirmek için annesinin hatırlarına bakar. Annesinin ilk aşkı ile olan mektuplarını okur.

4. Oasis (2002)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Zihinsel engelli Jong-du kazara birisinin ölümüne neden olur. Cezası sona erdikten sonra öldürdüğü adamın ailesiyle görüşmeye gider. Ölen adamın Gong-ju adında fiziksel engelli kız kardeşiyle tanışır. Birbirine yakınlaşacak ikilinin aşkı toplum tarafından kabul görmeyecektir. Chang-dong Lee’nin yönettiği filmin başrollerinde Kyung-gu Sol, So-ri Moon ve Nae-sang Ahn yer almaktadır. Filmin orjinal ismi Oasiseu'dur. IMDb puanı: 8

3. 3-Iron – Boş Ev (2004)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Orjinal ismi Bin-jip olan filmin IMDb puanı 8.1. Sun-hwa adındaki adam insanlar seyahate veya tatile çıktığında içinde kimsenin olmadığı evlere girerek bir kaç zamanını orada geçirmektedir. Amacı hırsızlık olmayan Sun-hwa yediği yemeğin ve kalmanın karşılığı olarakta ufak tefek tamirat işleri yapmaktadır. Yalnız adam sanki aileden biriymiş gibi gayet doğal bir şekilde evde bir süre kalmaktadır. Son girdiği evde kocasından şiddet gören bir kadınla karşılaşır. İkilinin aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar.

2. My Sassy Girl (2001)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Türkçe adı "Hırçın Sevgilim" olan filmin orjinal dilindeki adı Yeopgijeogin geunyeo'dur. IMDb puanı 8.1 olan film Güney Kore yapımı filmlerinin arasından en çok beğenilen filmlerinden biridir. Kyun-woo, bir gün sarhoş genç bir kızı metronun altında kalarak ölmekten kurtarır. Adam genç kızla birlikte metroya biner. Kızın hareketleri insanları rahatsız etmeye başlar. İnsanlar, ikilinin sevgili olduğunu düşündüğü için sarhoş kız Kyun-woo’nun üzerine kalır. Oldukça keyifli bir romantik komedi filmi.

1. A Moment to Remember (2004)

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Güney Kore aşk filmleri

Güney Kore yapımı gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir romantik dram. Su-jin unutkan bir kızdır bu unutkanlığı yollarının marangoz olan ustabaşı Cheol ile kesişmesine neden olur. İkili daha sonra tekrar karşılaşacak ve aralarında büyük bir aşk doğacaktır. Ancak genç kızın unutkanlığı artmakta, ve bir aşkın  temel besin kaynağı olan anıları silinmektedir. Filmin Türkçe adı "Hatırlanacak Bir Anı" orjinal adı ise Nae meorisokui jiwoogae'dir. Filmin puanı 8.2

Yorumlar