Kopyaya kolili önlem ülkede tepkilere neden oldu

Hindistan'da bir okulda öğrencilerin kopya çekmesini önlemek için ilginç bir yönteme başvuruldu. Öğrencilerin kafasına sınav esnasında koli geçirildi. Gelen tepkiler üzerine okul yönetimi özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Kopyaya kolili önlem ülkede tepkilere neden oldu

Hindistan'da bir lisede öğretmenler öğrencilerin kimya sınavında kopya çekmemesi için koliyle önlem aldı. Olay anına ilişkin fotoğrafların internet üzerinden yayılmasının ardından okul yönetimi skandal uygulama için özür diledi.

KENDİ RIZALARIYLA YAPTILAR

Hindistan'ın Karnataka eylatinde Bhagat Pre-University College'de öğrencilerin kimya sınavı esnasında kopya çekmemeleri için başlarına koli geçirildi. Hindistan'da tepkilere neden olan olayın ardından okul idaresinde görevli olan M.B. Satish, öğrencilerin kolileri başlarına kendi rızalarıyla geçirdiğini öne sürerek "Hiçbir zorlama yoktu. Zaten fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi bazı öğrenciler takmıyor. Takanların bazıları da 15-20 dakika sonra çıkardı. Bir saat sonra da biz tüm öğrencilerden kolileri çıkarmasını istedik" diye konuştu.

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, eyalet yetkilileri fotoğrafların sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından sınav esnasında okula gitti. Yetkililerin duruma el koymasının ardından skandal uygulamaya son verildi.

Eyaletin Orta Eğitim Dairesi Müdür Yardımcısı S.C. Peerjade, uygulamayı "insanlık dışı" diye niteledi.

Yorumlar