Kopya oyun satan Google ve Apple'a dava

AppStore ve Google Play Store'da Ubisof'un Rainbow Six: Siege isimli oyununun kopyası olduğu ileri sürülen oyunun satılması nedeniyle iki dev şirkete dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kopya oyun satan Google ve Apple'a dava

Ubisoft, popüler oyunu Rainbow Six: Siege'e çok benzer bir oyun nedeniyle onu satan Google ve Apple'ı mahkemeye taşıdı.

Bazı oyunların birbirlerinin fikirlerinden esinlendiği açık, ancak Ubisoft bir oyundaki aşırı benzerliği göz ardı edemedi.

Bloomberg'e göre oyun yayıncısı Ubisoft, Area F2'yi sattığı için Apple ve Google'ı mahkemeye taşıyor. Bunun nedeni, Area F2'nin Rainbow Six: Siege'in "neredeyse karbon kopyası" olması. Alibaba'nın sahibi olduğu Ejoy'un ve Qookka Games'in, Ubisoft'un takım shooter oynunun arayüz düzeni dahil, "neredeyse her yanını" kopyaladığı iddia ediliyor. İki oyunda da drone'lar, kırılabilir duvarlar ve duvarlardan iple sallanmak öne çıkıyor.

Facebook'un Yeni Denizaltı İnternet Kablosu, Afrika'yı SaracakFacebook, Afrika kıtasının internet kapasitesini neredeyse üçe katlayacak ve kıtayı baştan sona saracak yeni denizaltı kablosunu döşemeye başlıyor. 

Ubisoft, Apple ve Google'ı telif hakkı ihlali hakkında uyardığını, ancak iki şirketin de Area F2'yi uygulama mağazalarından kaldırmadığını söyledi. Ubisoft'un oyunun geliştiricisi yerine neden Apple ve Google'ı suçladığına dair bir açıklama yok. Bunun nedeni, Ejoy'un Çin'de olması ve burada telif hakkının peşinden gitmenin zorluğu olabilir. Apple ve Google'a açılan dava başarılı olursa, Area F2 mağazalardan kaldırılabilir ve gelirin bir kısmı, Ubisoft'a geri dönebilir.

Kaynak: Bloomberg

Yorumlar