Köprülü kavşağın yaya geçişini engellediği iddiası

- Kuşadası'nda köprülü kavşağın yaya geçişini engellediğini savunan vatandaşlar, kadınlar denizi plajına giden yolu bir süre trafiğe kapattı

Google Haberlere Abone ol
Köprülü kavşağın yaya geçişini engellediği iddiası

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde köprülü kavşağın yaya geçişini engellediğini savunan vatandaşlar, kadınlar denizi plajına giden yolu bir süre trafiğe kapattı.

Hacıfeyzullah Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Atatürk-1 ve Atatürk-2 köprülü kavşakların yaya geçişlerine izin vermediği ve yolu tek şeride düşürdüğü gerekçesiyle, bazı mahalle sakinleri durumu protesto etti.

Kadınlar denizi plajına giden yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, polis ekiplerinin uyarılarının ardından, yolu trafiğe açtı.

Mahalle sakinlerinden Kadriye Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kavşağın olduğu yolun bir tarafında ilköğretim, diğer tarafında da ortaokul bulunduğunu belirterek, bu yolu yaparken, mahalle sakinlerinin düşünülmediğini kaydetti.

Hulki Göçhan da yolun durumu nedeniyle, herkesin mağdur olduğunu savundu. Okula giden çocukların her sabah sıkıntı yaşadığını ileri süren Göçhan şöyle konuştu:

"Tüm engellemelere rağmen yoldan atlanarak geçiliyor. Bu işin arkasını bırakmamaya çalışacağız. Burası yapılıncaya kadar üç kaza, iki ölü verildi. Yağan yağmurlarda burasının halini bile düşünemiyoruz. Bu rezaleti yapacaklarına şehir içi trafiği rahatlatsınlar. Aklımıza gelen şey, birilerine rant kazandırılmaya çalışılmış."

Konuşmaların ardından, mahalle sakinleri toplu halde orta refüjden atlayarak, yolun karşısına geçti ve çektikleri sıkıntıları gösterdi.

Yorumlar