Köpek maması seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Her canlının yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için gerekli olan en temel ihtiyacı doğru şekilde beslenmesi olmaktadır. Özellikle köpekler gibi...

Google Haberlere Abone ol
Köpek maması seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Her canlının yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için gerekli olan en temel ihtiyacı doğru şekilde beslenmesi olmaktadır. Özellikle köpekler gibi ev hayvanları için bu konuda oldukça hassas olmak gerekmektedir. Ev hayvanı olarak köpeklerin beslenmesine özen göstermek köpeğin kendi yiyeceklerini kendi başına seçememesinden ve köpeğe bakan kişinin seçtiği gıdaları yemek zorunda kalmasından gelmektedir. Bu sebeple köpek maması seçerken köpek sağlığını da gözeterek kişilerin bilinçli bir şekilde seçimini yapması gerekiyor.
Kişiler köpek maması satın almak istediklerin çok farklı markalar tarafından üretilmiş olan sayısız köpek maması ile karşılaşmaları mümkün olabiliyor. Bunların arasından herhangi birinin seçilmesi büyük bir zorluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Köpek için doğru mama seçiminin yapılmasında köpeğin veterinerinden alınabilecek olan bilgiler, köpeğin yetişmesindeki etkisi bulunan kişiler son derece etkili olmaktadır. Köpek maması seçerken tüm bu kişilerin köpeğin sahip olduğu özelliklere uygun bir mama kullanmasına yönelik tercihi yapması gerekiyor. Burada doğal diyet ürünlerinden veteriner reçetesi ile alınabilen diyet ürünlerine, ev yapımı mamalardan çok daha ekonomik olup uygun fiyatlara temin edilebilecek olan köpek mamalarına kadar çok fazla çeşit arasından bir tercih yapmak mümkün olabilmektedir. Köpek mamalarının köpeklerin yaşlarına uygun şekilde üretilmesine de kişilerin dikkat etmesi gerektiği için mutlaka mama paketlerinin dışında yazan bilgilere ve yaş bilgilerine de özen gösterilmelidir.

Köpek Oyuncakları Neye Göre Seçilir?

Köpekler için gelişimlerindeki en önemli unsurlar köpeklerin sosyalleşebilmeleri, onlarla ilgilenilmesi ve eğitimlerinin verilebilmesi olmaktadır. Bu kapsamda en önemli araçlar köpek oyuncakları oluyor. Çok fazla ilgi isteyen türleri daha yaygın olan köpekler için sürekli olarak onlarla iletişim kurmak ve onlarla oynamak gerekli olabilmektedir. Ancak yaşam şartları içinde kişilerin köpekleri ile ilgilenmeye vakit ayırma noktasında istedikleri zamanı yaratamamaları son derece ciddi problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu tür sorunları ortadan kaldırmak için köpeklere verilebilecek oyunlar en kolay şekilde köpeklerin istedikleri yaşam şartlarını elde etmesini de sağlamaktadır. Yavru ya da yaşlı bir köpek olması önemli olmaksızın bir köpeğin sahip olduğu enerjiyi harcayabilmesi noktasında kendine bir uğraş edinmesini sağlayacak olan oyuncağa sahip olması bu köpeğe bakmakta olan kişinin kendi ihtiyaçlarını karşılaması noktasında da kendisine yardımcı olacaktır. Oyun ya da oyuncak seçerken köpeklerin vakit geçirebilecekleri bir nesnenin temin edilmesi önemli olurken özellikle yavru ya da küçük yaştaki köpekler için daha çok eğitimlerinin gerçekleşmesine yönelik oyuncaklar seçilmesine gayret etmek gerekmektedir. Buradaki seçimlerde ise köpeğin kendi türüne ve özelliklerine uygun bir oyuncağın seçilmesine dikkat edilmelidir. Burada oyuncağın dayanıklılığından oynanacak olan oyunun köpeğin enerjisini iyi şekilde yansıtabilecek bir oyun olduğuna özen göstermeye kadar pek çok noktaya bakılarak bir seçim yapılması gerekmektedir.

Acana Köpek Maması Nasıl Bir Üründür?

Köpek mamalarının içinde çok farklı markalar tarafından üretilmiş olan sayısız mama bulunması kişilerin köpekleri için mama seçerken zorluk yaşamasına sebep oluyor. Ancak markalar hakkında az da olsa bilgi sahibi olan kişilerin daha bilinçli bir şekilde mama seçimini gerçekleştirmesi mümkün olabilmektedir. Köpek mamalarının satıldığı hemen hemen her yerde en çok karşılaşılan markaların başında gelen Acana özellikle kuru mama alanında en fazla ilgi gören ürünlerden oluyor. İçerik özelliklerine geçmeden önce acana köpek mamasıile ilgili olarak bu mama markasının nasıl bir geçmişe sahip olduğunu bilmek her zaman mama alırken avantaj kazanılmasını sağlamaktadır. Champion Pet Foods adı ile uzun yıllardan beri mama üretimi yapmakta olan firmanın bir markası olan Acana özellikle tahılsız ve glisemik endeksi düşük olan gıdalarla tanınmaktadır. Karbonhidrat oranı bakımından dengeli seviyede ve glukozamin içeriği yüksek oranda bulunan bu mama markası genel olarak soya, et ürünleri, şeker pancarı küspesi gibi zararlı olabilecek içerikleri barındırmadan üretimlerini yapmaktadır. Türkiye’deki dağıtımı Şadanlar şirketi tarafından yapılmakta olan Acana markasının ürünleri tamamen firmanın anlaşmalı olduğu başka firmaların kendi tarlalarından alınan doğal ürünler olmaktadır. Acana diğer mamalardan farklı olarak yüzde 60’a varan yüksek orandaki et içeriği ile dikkat çekmektedir. Kalan kısmın yarısında meyve ve sebzelere diğer yarısında ise glisemik endeksi düşük ürünlere yer veren marka en ideal mamalardan birini sunmaktadır.

Yorumlar