Konyaspor'dan İzmir Marşı açıklaması

- Kulüp Başkanı Şan: "Ne kastettiğimiz biliniyor ancak özellikle çarpıtılıyor" - "Geçmişten bugüne her kesimin sahiplendiği İzmir Marşı'nın siyasi malzeme olarak kullanılıp tribünlere girmiş olmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim"

Google Haberlere Abone ol
Konyaspor'dan İzmir Marşı açıklaması


KONYA (AA) - Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, katıldığı bir toplantıdaki İzmir Marşı ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını bildirdi.

Başkan Şan, kulübün resmi internet sitesinden, "Ne kastettiğimiz biliniyor ancak özellikle çarpıtılıyor." başlığıyla yaptığı açıklamada, Nalçacılılar Taraftarlar Derneği tarafından önceki gün bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmanın bazı medya kuruluşlarınca çarpıtıldığını öne sürdü.

O günkü konuşmasında, tribünlerin politize edilmesi ve hızla siyasallaşmaya doğru ilerlemesinin oluşturduğu rahatsızlığı dile getirdiğini aktaran Şan, tribünlerdeki kutuplaşmanın ciddi sorunları beraberinde getirebileceğini vurguladığını belirtti.

Ahmet Şan, o gecedeki konuşmasının, bu tür adımların spor camiasındaki problemleri daha da farklı mecralara taşıyabileceğine yönelik mesajlar içerdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Bizim ve camiamızın İzmir Marşı ile bir sorunu yoktur. Ancak son seçimlerde bir kısım siyasi partilerin İzmir Marşı'nı sahiplenmesinin ardından tribünlerin bu yönde hızla siyasallaşmasını doğru bulmadığımı bir kez daha ifade ediyorum. Geçmişte yaptığımız bazı açıklamalarda olduğu gibi bunun da bazı kesimler tarafından çarpıtılıyor olmasının nedenlerini artık çok iyi bilmekteyiz. Duruşumuzu milli maçlarda ortaya koyduk. Bunun dışında hakkımızda söylenecek her şey iyi niyet sınırlarını zorlamanın ötesine geçmez. Geçmişten bugüne her kesimin sahiplendiği İzmir Marşı'nın siyasi malzeme olarak kullanılıp tribünlere girmiş olmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Yapılan konuşmanın içeriği bundan ibarettir."

Yorumlar