Konya'da Türk-Mısır İş Forumu

- TÜMİAD Başkanı Ataseven: "Üretim tecrübelerini ve imkanlarını Mısır pazarına yaymak için birlikte ortak çalışmalar yapıp, Mısır’da ve bütün dünyada Türk ve Mısır ortak üretimi olan ürünlerin satışını yapmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Konya'da Türk-Mısır İş Forumu

KONYA (AA) - Türk ve Mısırlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenen Türk-Mısır İş Forumu, Konya’da başladı.

Forumun açılışında konuşan Türk-Mısır İşadamları Derneği (TÜMİAD) Başkanı Atilla Ataseven, “Haydi birlikte üretelim, haydi birlikte çalışalım ve haydi birlikte ülkelerimizi müreffeh hale getirelim düşüncesiyle yola çıktık." dedi.

Ataseven, "Türkiye’ye geldiğimizde gördük ki bizim gibi düşünen ve Mısır’da bizlerle çalışmak isteyen çok güçlü ve yetenekli, ne yaptığını bilen iş adamları var. Üretim tecrübelerini ve imkanlarını Mısır pazarına yaymak için birlikte ortak çalışmalar yapıp, Mısır’da ve bütün dünyada Türk ve Mısır ortak üretimi olan ürünlerin satışını yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Mısır ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 4 ila 5 milyar dolar bandında olduğunu hatırlatan Ataseven, Türk firmalarının Mısır’da 2 milyar dolar yatırımı bulunduğunu, Türk firmalarında 75 binden fazla Mısırlı çalıştığını ifade etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kahire Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz da forumda yaptığı konuşmada, Mısır’da cuma günü Ravda Camisi'ne düzenlenen terör saldırısına değinerek, Türkiye’nin 1 günlük yas ilan ettiğini hatırlattı.

AA muhabirine konuşan Bozgöz, Türkiye ve Mısır arasındaki ekonomik, kültürel, sağlık ve güvenlik alanlarındaki ilişkilerin artırılmasına yönelik çabaları desteklediklerini ifade etti.

Bozgöz, "Türkiye ve Mısır’da yapılmakta olan toplantı, forum ve konferans gibi uluslararası etkinlikleri destekliyoruz. 2018 yılı baharında Mısır’da yapılacak Türkiye-Mısır Ekonomi Forumuna da TİKA gereken desteği sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Mısırlı iş adamı Şerif el-Berberi ise Mısır’da son 3 yılda 11 bin kilometre yol yapıldığını ve bunun ülke ticaretini hızlandıracağını dile getirdi. Ayrıca 5 yeni havaalanının yapımına başlandığını belirten Berberi, Mısır’ın yatırımcılar için yeni imkanlar sağladığını ve en önemlilerinden birisinin de vergilerin yüzde 50 azaltılması olduğunu aktardı.

İki gün Konya bir gün de İstanbul’da yapılacak foruma Mısır’dan 100’den fazla iş adamı ve gazeteci katılıyor.

Yorumlar