Konya'da askeri eğitim uçağı düştü

Konya'da askeri eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Düşen uçağın Türk Yıldızları'na ait olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü

Konya'dan gelen son dakika haberine göre askeri eğitim uçağı düştüğü belirtiliyor.

Konya'da askeri eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

Uçağın merkez Karatay ilçesi sınırlarında düştüğü belirtiliyor.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından doğrulayıcı açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızlarına ait 1xNF-5 uçağımız 14.15’de Konya’da düşmüştür." denildi.

Açıklamada, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur." ifadesi kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit olan pilotun yüzbaşı olduğunu ifade etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın şehit pilotuna Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

 

Detaylar Geliyor...


 

Yorumlar