Konutta KDV indirimi, beyaz eşyada ÖTV müjdesi

Ekonomideki durgunluğun önüne geçmek için hemen hemen her gün yeni bir hamle yapan ekonomi yönetiminden piyasalara hareketlilik kazandıracak yeni bir adım geldi. Özellikle durma noktasına geldiği iddia edilen inşaat sektörüne yeniden canlılık getirecek konutta KDV indirimi müjdesi Bakan Albayrak tarafından açıklandı. Yine durgunluğa girdiği iddia edilen bir diğer sektör olan Beyaz Eşya'da da vergi indirimi müjdesi geldi. Bakan Albayrak, beyaz eşya sektörünü de sevindirecek bir açıklamada bulundu. Buna göre beyaz eşyada yıl sonuna kadar ÖTV sıfırlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Konutta KDV indirimi, beyaz eşyada ÖTV müjdesi

Konutta KDV indirimi, beyaz eşyada ise yıl sonuna kadar sıfır ÖTV imkanı geldi. Hükümetin Enflasyonla Mücadele Eylem Planı kapsamında yeni adımlar geldi.

Maliye ve Hazine Bakanı Bakanı Berat Albayrak, eflasyonla mücadele kapsamında aldıkları yeni kararları bugün kamuoyuyla paylaştı. Bakan Albayrak konutta yıl sonuna kadar KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğini açıkladı. Bakan Albayrak'ın bu açıklaması durma noktasına geldiği iddia edilen inşaat ve konut sektörüne ilaç gibi geldi.

Bakan Albayrak, beyaz eşya sektörünü de sevindirecek bir açıklamada bulundu. Buna göre beyaz eşyada ÖTV kaldırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Denetim Toplantısı'nda konuştu. Bakan Albayrak 6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimi müjdesini verdi. Buna göre beyaz eşyada ÖTV yıl sonuna dek sıfırlanacak, mobilyada KDV yüzde 8'e inecek. 1600 cc ve altı motorlu araçlarda da ÖTV'de 15'er puan düşürülürken, ticari araçlarda kdv oranı yüzde 1'e çekildi.

Bakan Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta kdv ve ötv indirimin devreye alıyoruz derken indirimlerin yapılacağı sektör ve ürünleri de açıkladı: Buna göre;

Beyaz eşya sektöründe ÖTV oranlarını yıl sonuna kadar sıfırlanacak.

1600 cc ve altı motorlu araçlarda ÖTV uygulaması 15'er puanlık indirime gidiliyor.

Ticari araçlarda KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indiriliyor.

Mobilya sektöründe KDV yüzde 18'den 8'e inecek.

Konuttaki yüzde 18'den 8'e indirilen KDV uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Uygulama 31 Ekim'de sona eriyordu. Tapu harçlarındaki yüzde 3 uygulaması da yıl sonuna dek devam edecek.

Bakan Albayrak, "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına destek veren firma sayısı 2 bin 500'ü aştı" derken Vergi Denetim Kurulunu'nun yeniden kurgulanacağını açıkladı.

Yorumlar