Konut sigortası fiyatları 2021, hesaplama, neleri kapsar?

Konut sigortası fiyatları 2021, hesaplama, neleri kapsar, 9 Kasım 2021 Salı günü itibariyle konut sigortası güncel fiyatları nasıl, yeni zamlarla birlikte konut sigortası ne kadar oldu? Eşyalı ve eşyasız sigorta arasında ne kadar fark var?

Google Haberlere Abone ol
Konut sigortası fiyatları 2021, hesaplama?

Konut sigortası fiyatları 2021, hesaplama, neleri kapsar? Deprem kuşağı bölgesinde yer alan ülkemizde her an deprem riskiyle karşıya karşıya olmamız birçok ev sahibini kara kara düşündürüyor. Özellikle de İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde oturanlar konut sigortaları konusunda son derece endişelidir. Çünkü buralardaki yapılar genel olarak eski ve Allah korusun muhtemel bir depremde hasar görme riski çok yüksek olarak değerlendiriliyor. Özellikle kamu bankalarının konut kredi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konut satışları ciddi oranda artarken, konut sahiplerinin internette sorguladığı konuların başında da ‘konut sigortaları’ gelmeye başladı. İnternetten konut sigortası ve eşya sigortası aramaları pandemi dönemine kıyasla son bir ayda 3 kat artış gösterdi. Konut sigortası fiyatları 2021, hesaplama, neleri kapsar?

Konut sigortası ile ilgili insanların kafasında oluşan en önemli algı pahalı olduğu yönünde. Oysa yıllık ortalama 260 TL'ye konut sigortası yaptırmak mümkün. Online kredi karşılaştırma platformu hesapkurdu.com'un yaptığı araştırmada ortalama 200-250 bin TL'lik bir konut ve 100 bin TL'ye kadar eşya teminatı için ne kadar ödenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Buna göre haziran ayından bu yana alınan konut sigortası tekliflerinin ortalaması; 200 ila 250 bin TL'lik bir konut teminatı için ödenmesi gereken konut sigortası primi yıllık ortalama 260 TL olarak dikkat çekiyor. 200 ila 250 bin TL konut ve 100 bin TL'ye kadar eşya teminatı için alınan tekliflerin ortalaması ise yıllık 450 TL olarak kaydedildi. Özellikle kiracılar için avantaj sağlayan eşya sigortasında 100 bin TL'lik teminat için ise yıllık prim ortalaması 200 TL olarak kaydedildi.

Hesapkurdu.com Sigorta Direktörü Dilara Çetin; “Zorunlu ya da isteğe bağlı sigortalar, konutu çeşitli felaketlere ve hasara neden olan beklenmedik durumlara karşı güvence altına alır. Bu da ‘konut sigortası' ve ‘DASK-zorunlu deprem sigortası' ile sağlanır. Genellikle aynı oldukları sanılsa da bu iki sigortanın poliçe içerikleri birbirinden farklıdır. Konut sigortası, yangın ve hırsızlık gibi temel teminatların yanı sıra cam kırılması; dahili su hasarı gibi bir dizi ek teminatlarla ev sahibini güvence altına alır” dedi.

Öte yandan Çetin, konut sigortasının sadece ev sahibini değil kiracıyı da güvenceye aldığını belirterek, şunları söyledi: “Sigortalının ev sahibi olması durumunda hem bina hem de eşyalar sigortalanabilirken; kiracı da eşya sigortası ile kiraladığı evin içine yaptığı yatırımı güvence altına alabilir. Poliçede belirtilen şartlarda kombi ve klima bakımı, ücretsiz halı yıkama, çilingir hizmeti gibi hizmetler de sunulabilir. Bu noktada poliçe içeriğine göre şekillenen yıllık prim tutarlarının; güvence altında olmayı her bütçe için mümkün hale getirdiğini söyleyebiliriz.”

Özetlersek; 

9 Kasım 2021 Salı günü itibariyle ortalama konut sigortası fiyatları şöyle:

Sadece konut sigortası

200-250 bin liralık konut için yıllık 261 lira

Konut ve eşya ile birlikte ise yıllık ortalama 450 liradır.

Sadece eşya sigortası 10-100 bin liralık eşya için 200 lira.

KONUT SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

Konut sigortasının kapsamı hakkında net bilgi vermek için poliçenizde belirtilen teminatlara göz atmak gerekir. Çünkü her sigorta ürününde olduğu gibi konut sigortasında da ek teminatlar sayesinde güvence kapsamınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. MAPFRE Sigorta’nın Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası kapsamında sunulan teminatlar aşağıda belirtilmiştir:

Yangın, infilâk, yıldırım, kar ağırlığı, yer kayması, fırtına,

Sel ve su baskını (seylap),

Grev, lokavt, kargaşa, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör,

Dahili su ile ilgili sorunlar,

Duman,

Yakıt sızması,

Kara taşıtları çarpması,

Hava taşıtları çarpması,

Deniz taşıtları çarpması,

Enkaz kaldırma masrafları,

Hırsızlık,

Kazaen kırılma,

Cam ve ayna kırılması,

Kira kaybı,

Alternatif ikamet ve taşınma masrafları,

Üçüncü şahıs mali mesuliyet,

Sabit dekorasyon,

Elektronik cihaz teminatı,

Gasp, kapkaç, yankesicilik teminatı,

Konut dışında bulunan eşyalar teminatı,

Konutta bulunan üçüncü şahıslara ait eşyalar teminatı,

Konut adaptasyon,

Deprem (İsteğe bağlı teminat olup sigortalının talep etmesi durumunda poliçe kapsamına dahil edilmektedir.),

Ev yardım hizmetleri (sınırsız-limitsiz),

Enflasyon korunma avantajı.

Yukarıda da görüldüğü gibi konut sigortası sadece riskli durumlar karşısında evinizi ve eşyanızı koruma altına almıyor, ev hizmetleri sayesinde hayatınızı da kolaylaştırıyor!

Bu noktada, sunulan ana ve ek teminatların sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebileceğini belirtmemizde fayda var. Poliçenizde yer almasını istediğiniz teminatları belirtebilir ve poliçenize dâhil edebilirsiniz. Çünkü konut sigortası poliçenizde bulunmayan bir durumla karşılaştığınızda oluşan hasar, sigorta tarafından karşılanmaz. Ayrıca konut sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gerekenleri okuyarak ihtiyacınıza uygun poliçeyi seçme konusunda yardım alabilirsiniz.


 

Yorumlar