Konut kredisi faiz oranları ne kadar, konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Konut kredisi faiz oranları 2019 için bankalar indirime gitti. Bu durum en çokta vatandaşın işine geldi. Bankalar çeşitli düzeylerde faizle vatandaşlara konut kredisi veriyor. En güncel konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi hesaplama için haberimizi okuyabilirsiniz

Google Haberlere Abone ol
Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar internet üzerinden en uygun kredi faizleri araştırıyor. Peki en uygun kredi faizleri hangi bankada? Konut kredisi faiz oranları 2019 hesaplama, ve kredi hesaplama konularında araştırma yapan vatandaşlar en uygun krediyi arıyor.

Geçtiğimiz aylarda 0.98 oranında faizle kredi veren bankalar doların yükselmesi ile birlikte 3.5 oranında faizli konut kredisi vermeye başlamıştı. Devlet konut kredisi alımında vatandaşın avantajını arttırmak için bazı düzenlemeler yapmıştı. Bunun ardından konut kredisi veren bankalar kredi faiz oranlarını 1.67 oranına kadar düşürmüştü.

Özellikle bu hafta konut kredisi faizlerinde yapılan indirimler vatandaşı oldukça rahatlattı. Kamu bankalarının kredi faiz indirimlerinin ardından özel sermayeli bankalarda kredi faiz indirimine gitmek durumunda kalmıştı.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ

Yapılan değerlendirmelere göre şuan en uygun faizli kredi veren banka Vakıf Bankası olarak görünüyor. Bankanın sarı panjur konut kredisi vatandaşları rahatlatacak gibi görünüyor. Vakıf bankası Konut kredisi faiz oranları 2019 1.67 oranına kadar düşürmesinin ardından bir diğer kamu bankası olan Ziraat bankası da konut kredisi faizini 1.68 oranına kadar indirdi. Şuan bankalar genelinde verilen konut kredi faizleri 1.67 ile 2.70 arasında seyrediyor.

2019 EN UYGUN FAİZLİ KONUT KREDİSİ

2019 yılı için en uygun konut kredisi kullanma veya faizli konut kredisi veren bankalarını sizler için derledik. İşte o bankalar ve verdikleri konut kredisi paketleri:

Yazımızın başında belirtiğimiz gibi en uygun faizli konut kredisi Vakıf Bank tarafından verilmektedir.

Vakıf Bank Konut Kredisi Faiz oranı % 1.67 (Banka ile anlaşmalı projelerde bu oran % 0.98’e kadar inebilir.)

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz oranı % 1.68 (Vakıf Bankası gibi Ziraat bankası da anlaşmalı projelerde % 0.98 oranında faiz uygulayabilir.)

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.69 (Özel sermayeli bankalar içinde en uygun oran)

ICBC Turkey Bankası % 1.69 oranında faiz uygular.

TEB % 1.70 oranında konut kredisi faizi uygular.

Halk Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.77 (Yarı kamu bankası olan Halk Bank diğer kamu bankaları gibi anlaşmalı projelerde 0.98 faiz oranı uygular.

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.83

Kuveyt Türk Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.84

Ak Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.85

Şeker Finans Konut kredisinde % 1.87 oranında faiz uygular.

Ziraat Katılım Bankası % 1.88 oranında faiz uygular

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.88 (İş bankası diğer kamu bankaları gibi anlaşmalı projelerde 0.98 faiz oranı uygular.

Yapı kredi bankası % 1.89 oranında konut kredisi faizi uygular.

Albaraka Türk % 1.99 oranında konut kredisi faizi uygular.

Deniz Bankası % 1.99 oranında konut kredisi faizi uygular.

Alternatif bank % 2.10 oranında konut kredisi faizi uygular.

Burgan bank % 2.15 oranında konut kredisi faizi uygular.

QNB Finans Bank % 2.19 oranında konut kredisi faizi uygular.

Şekerbank % 2.29 oranında konut kredisi faizi uygular.

Fibabanka % 1.47 oranında konut kredisi faizi uygular.

Anadolu Bank % 2.50 oranında konut kredisi faizi uygular.

Odea bank % 2.15 oranında konut kredisi faizi uygular.

HCSB bankası ise 2.60 oranında konut kredisi faizi uygular.

FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ SÜREBİLİR

Ekonomistlere göre, konut kredisi faizlerindeki düşüş 31 Mart yerel seçimlerine kadar sürebilir. Ancak faizlerde ciddi bir düşüşün yaşanması için Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesi gerekiyor. Ancak uzmanlar Merkez Bankası’nın seçimlerden önce faiz indirimine gitmesini ön görmemektedir. Merkez Bankası’nın Mart ayında para politikası faizi için toplanması bekleniyor. Yetkililer seçim öncesinde faiz indirimi kararı alırsa faizlerin % 1 oranının altına inmesi olağan olabilir. Ancak faiz indirim kararı alınmazsa seçime kadar faiz oranları % 1.20 oranlarına kadar inebilir.

Yorumlar