Konteyner kentlerde buruk bayram

- Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı - Suriyeli Muhammed Derbez: "İnşallah savaş biter ve bundan sonraki bayramları ülkemizde, yakınlarımızla birlikte geçiririz. İnanıyorumki Cerablus bunun bir başlangıcı olur, bir an önce ülkemizdeki sıkıntılar sona erer"

Google Haberlere Abone ol
Konteyner kentlerde buruk bayram

KİLİS (AA) - Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı.

Kilis'te, Suriyelilerin barındığı Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerindeki camilerde saf tutan Suriyeliler bayram namazını kıldı. Hutbenin ardından Suriyeliler, ülkelerine barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için dua etti.

Suriyeli Muhammed Derbez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bayramı daha ülkesinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin Suriyelilere "ensar" ve "muhacir" anlayışıyla yaklaştığını aktaran Derbez, kardeşin bile kardeşe destek vermediği bu günde Türklerin kendileri için yaptıklarının önemli olduğunu söyledi Derbez, "Türkiye ikinci vatanımız gibi oldu. Türk devleti ve halkı bize her türlü desteği sağlıyor ancak insanın kendi vatanı gibisi yok. İnşallah savaş biter ve bundan sonraki bayramları, ülkemizde yakınlarımızla birlikte geçiririz. İnanıyorum ki Cerablus bunun bir başlangıcı olur, bir an önce ülkemizdeki sıkıntılar sona erer." diye konuştu.

Yorumlar