Konteyner fiyatları 2023 ne kadar oldu? Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, ikinci el, sıfır konteyner ne kadar?

Konteyner fiyatları 2023 yılında ne kadar oldu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonasında Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Antalya şehirlerinde konteyner fiyatları merakla sorulur oldu. Sıfır ve ikinci el konteyner fiyatları ne kadar oldu?

Google Haberlere Abone ol
Konteyner fiyatları 2023 ne kadar oldu? Adana

Konteyner fiyatları ne kadar oldu? Sıfır ve ikinci konteyner fiyatları 2023 yılında Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Antalya, Konya şehirlerinde ne kadar oldu?

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra 3,5 milyon insanın evinden olduğu biliniyor. Evlerine girmek istemeyen vatandaşlarla birlikte bu sayı 5 milyonu buluyor. 

Evleri yıkılan, evi hasarlı veya evine girmek istemeyen vatandaşların yeni bir barınma ihtiyacı var. 

Başta Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya olmak üzere 11 şehirde barınma ihtiyaçlarına geçici olarak ilk düşünülen çözümlerden biri ise konteyner oluyor. 

Konteyner başta AFAD olmak üzere devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından tedarik ediliyor.

Deprem bölgesinde birçok nokatada konteyner kent kuruldu, kuruluyor ve kurulmaya devam ediyor. 

Devletin özel olarak anlaşma sağladığı firmaların dışında kendine özel olarak konteyner yapmak isteyen vatandaşlar da var. Bu vatandaşlar doğal olarak fiyatları merak ediyor. 

Peki, başta Adana, Mersin, Gazinatep olmak üzere deprem bölgesine komşu şehirlerde üretilmesi hızlı bir şekilde mümkün olabilecek konteyner fiyatları ne kadar?

KONTEYNER FİYATLARI

Konteyner fiyatları genel olarak Türkiye'de ortalama birbirine yakın meblağlarda duruyor.

Konteyner fiyatları en düşük 40 bin liradan başlıyor 70 bin liraya kadar çıkıyor.

Konteynerın özelliklerine yani büyüklüğü, küçüklüğü, alt yapısı, oda sayısı, banyo, tuvalet ve ekstra bölme gibi özelliklerine göre fiyatlar da değişkenlik göstermektedir.

Ortalama konteynerlerin büyüklüğükleri 7 metre genişlik, 2,5 metre derinlikte oluyor. Bu büyüklükteki bir konteynerın iki odası ve bir de tuvaleti olur. Bu şekilde bir konteynerın fiyatı ise ortalama 40 bin lira civarında. 


 

Yorumlar