Konferans salonundan Türkiye şampiyonluğuna uzandı

- Kırşehir'de, ağabeyinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başlayan, eğitim gördüğü okulun konferans salonunda yaptığı antrenmanlarla kendini geliştiren 15 yaşındaki Sıdıka Tekin, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalya kazandı - Gözünü Avrupa şampiyonluğuna diken Sıdıka: "Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandıracağım, İstiklal Marşı'mızı dinleteceğim"

Google Haberlere Abone ol
Konferans salonundan Türkiye şampiyonluğuna uzandı


KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de eğitim gördüğü okulun konferans salonunda yaptığı antrenmanlarla kendini geliştiren ve Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan 15 yaşındaki Sıdıka Tekin, gözünü Avrupa Şampiyonası'na dikti.

Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sıdıka Tekin, ağabeyi Yunus Tekin'in yeteneğini keşfetmesiyle bilek güreşine başladı.

Eğitim gördüğü okulun konferans salonunda oluşturulan antrenman ortamında kendisini geliştiren Sıdıka, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu faaliyet programındaki Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılarak 18 yaş altı sporcular arasında 70 kiloda altın madalya kazandı.

Bulgaristan'da 26 Mayıs'ta başlayacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren Sıdıka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin teşviki ve yönlendirmesiyle 3 yıldır bilek güreşi yaptığını söyledi.

İlk zamanlar okulun konferans salonundaki bilek güreşi masasında arkadaşlarıyla karşılaşarak antrenman yaptığını ifade eden Sıdıka, bu şekilde çeşitli turnuvalara katıldığını belirterek, "Çocukluğumdan beri ailemle arkadaşlarımla bilek güreşi yapıyordum, sürekli onları yeniyordum. Ağabeyim bir spor salonundayken, Türkiye Bilek Güreşi Turnuvası düzenleneceğini duymuş. 3 yıl önce Antalya'da yapılan turnuvada Türkiye 4'üncüsü oldum." diye konuştu.

Sıdıka, bu başarıdan sonra da kendini geliştirmeye devam ettiğini ve her gün 2,5 saat antrenman yaptığını anlatarak, "Halter ve spor aletleriyle çalışmalarıma devam ediyorum. Akşamları da eve gittiğimde ağabeyimle düzenli olarak masa antrenmanı yapıyorum. Bilek güreşinde beni en çok destekleyen ağabeyimdi. Bende bu ışığı ilk gören ağabeyimdi." ifadelerini kullandı.


- Hedefi Avrupa Şampiyonası


Kırşehir'de bilek güreşiyle ilgili imkanların kısıtlı olduğunu aktaran Sıdıka, şunları kaydetti:

"Bilek güreşi yaptığıma şaşırıyorlar. Hele de bayan olunca daha çok şaşırıyorlar. En son gittiğim Antalya'daki Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 18 yaş altı genç bayanlarda 70 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandıracağım, İstiklal Marşı'mızı dinleteceğim."

Okulun beden eğitimi öğretmeni Mustafa Durgun ise bilek güreşinde bireysel yeteneğe sahip Sıdıka'nın üzerinde yoğunlaşarak başarılar elde etmesine katkı yaptıklarını belirtti.

Sıdıka'nın başarılarındaki en büyük katkının ağabeyine ait olduğuna dikkati çeken Durgun, şöyle devam etti:

"Kızımızın bilek güreşine yönelik yeteneği vardı, ağabeyi onu bir antrenör gibi geliştirerek Türkiye Şampiyonası'na hazırladı. Elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmak istedik. Diğer beden eğitimi öğretmeni arkadaşımız Mesut Bey'le kızımızı hazırlamaya gayret ettik. Kendisini geliştirmesi için okulda antrenman yapması gerekiyordu. Bilek güreşi masası yoktu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla bilek güreşi masasını okulumuza getirdik. Ayrıca bir masa da çocuğumuzun evine gönderdik, ağabeyiyle daha rahat çalışsın, gelişimine katkı sağlasın diye. Çalışma masasının önemli katkısı oldu. Kızımız Türkiye şampiyonu olarak bu katkının karşılığını bize gösterdi."

Durgun, öğrencisi Sıdıka'nın şampiyonaya Kırşehir Ticaret Borsasından bir yetkilinin yardımıyla gidebildiğini belirterek, kurumların gelecek vadeden bu gibi gençlere destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar