"Komutanınıza 'yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi.' diyin"

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, merkeze alınmayan müdür yardımcısı Ömer Tunç'un, kapıda bekleyen askerlere "Komutanınıza 'yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği kaydedildi

Google Haberlere Abone ol
"Komutanınıza 'yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi.' diyin"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal girişimi ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, merkeze alınmayan müdür yardımcısı Ömer Tunç'un, kapıda bekleyen askerlere "Komutanınıza 'yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin hazırlanan 206 sayfalık iddianamede, o gece merkezde yaşananlar anlatıldı.

İddianamede, 21.30-22.00 sıralarında eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un oğlu, Lojistik Destek Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Tunç'un, mutfak amiri olarak görev yapan müşteki Kürşat Demir’i arayarak acil bir durum olduğunu, kendisinin ve bütün aşçıların lojistiğe gitmesini istediği belirtildi. Tunç'un, ihtilal olduğunu belirterek, Demir'den bunu kimseye söylememesini istediği aktarıldı.

Müşteki Demir'in, Ömer Tunç'a ihtilalin kesin olup olmadığını sorduğu, Tunç’un da kesin olduğunu ve askerlerin geldiğini fakat nereye geldiğini bilmediğini söylediği anlatıldı. Bu doğrultuda Demir'in merkezde aşçı başı olarak görev yapan müşteki Lütfü Çay'ı arayıp aşçıları toplayıp işe gelmesini söylediği kaydedilen iddianamede, Tunç'un merkezde bina amir yardımcısı olarak görev yapan müşteki Mehmet Zeynel Abidin'i de saat 22.00 sıralarında arayarak ihtilal olduğunu ve lojistiğe gitmesini söylediği, Abidin'in de amiri müşteki İbrahim Sağlam'ı arayarak durumu aktarıp, lojistiğe geçtiği kaydedildi.

- "Yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi"

İddianamede, Ömer Tunç'un Lojistik Destek Merkezi'ne geldiği, kapıdaki şüphelilere içeri girmek istediğini bildirdiği, şüphelilerin yasak olduğunu belirtmesi üzerine, "Komutanınıza Ömer Tunç'un geldiğini söyleyin." dediği anlatıldı.

Şüpheli erlerin hala içeri almaması üzerine Tunç'un "Komutanınıza 'yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği ifade edilen iddianamede, kapıdaki şüphelilerin, şüpheli Özgür Araz ile konuştuktan sonra Ömer Tunç'un telefonunu almak istedikleri ancak Tunç'un "Komutanınıza söyleyin, benim telefonum alınmaz." dedikten sonra telefonunu bırakmadan içeri girdiği vurgulandı.

İddianamede, şüphelilerin müşteki Kürşat Demir'in de bir süre sonra telefonunu alarak içeri girmesine izin verdikleri, müşteki Mehmet Zeynel Abidin'in merkez ana girişine geldiğinde kapıdaki şüphelilerce durdurulduğu kaydedildi. Kapıda görevlendirilen şüpheli Üsteğmen Ayhan Bağdat'ın müştekinin kim olduğunu öğrendikten sonra şüpheli Özgür Araz'ı arayarak "Komutanım bina amir yardımcısı Mehmet Zeynel Abidin gelmiş içeri alalım mı?" diye sorduğu, daha sonra Abidin'in içeri alındığı belirtildi.

Yorumlar