Komşu ülkeler Çin'e milyonlarca maske gönderdi

Bir hayvan pazarından ortaya çıktığı belirtilen coronavirüsü şuana kadar 130'dan fazla insanın yaşamına mal oldu. Çin'de hızla yayılan virüs için önlemler alınmaya devam ederken komşu ülkeler Çin'e maske yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Komşu ülkeler Çin'e milyonlarca maske gönderdi

Vuhan'da ortaya çıkan ve bir anda dünyaya yayılan corona virüsü tehdidine karşı Çin devleti önlem almaya devam ederken komşu ülkeler Çin'e maske yardımında bulunuyor. Çin'in Vuhan kentine 1 milyon maske gönderen Japonya daha çok tıbbi malzeme göndereceğini açıkladı. 

Güney Kore 2 milyon, Singapur ise 75 bin adet maskeye ek olarak 400 kutu daha maske gönderirken Vuhan'ın kardeş şehri olan Japonya'non Oita şehri ise 30 bin maske gönderdi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

HUBEİ VALİSİ: VUHAN'DA TIBBİ MALZEME SIKINTISI YAŞANIYOR

Vuhan'ı da içine alan Çin'in Hubei eyaleti Valisi Wang Xiaodong, yaptığı açıklamada Hubei eyaletinde tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını söyledi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Vuhan'da bulunan vatandaşlarını almak isteyen ülkelerin iletişime geçmesi halinde vatandaşlarını alması için gereken yardımların yapılacağını açıkladı. 

Yorumlar