"Kombi bakımı yaptırmak isterken dolandırılmayın"

- Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin: - "Dolandırıcılar, kombi bakımı bahanesiyle gerçek yetkili servis gibi vatandaşın evine giriyor" - "Eve gelen sahte servis ekipleri, kombiden sağlam parçaları alıp 'bakım yapacağız' diye gidiyorlar. Aradan birkaç gün geçiyor, ne arayan oluyor ne soran. Daha sonra gerçek servise ulaşan vatandaş dolandırıldığını anlıyor" - "Burada dikkat edeceğimiz konu, kombinin markasını internet sitesine girip yetkili servisler bölümünden kendi ilimizde, bize en yakın servisi seçmek olmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
"Kombi bakımı yaptırmak isterken dolandırılmayın"

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kombi bakımı yaptıracak vatandaşları uyararak, "Dolandırıcılar, kombi bakımı bahanesiyle gerçek yetkili servis gibi vatandaşın evine giriyor. Aradan birkaç gün geçiyor, ne arayan oluyor ne soran. Daha sonra gerçek servise ulaşan vatandaş dolandırıldığını anlıyor." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşların kombi bakımlarını yaptırmaya başladığını söyledi.

Kombi bakımının önemli olduğunu, bu nedenle aksatılmaması gerektiğini ifade eden Şahin şöyle konuştu:

"Bu dönemde ne yazık ki kombi dolandırıcıları ve hırsızlar da artıyor. Dolandırıcılar, kombi bakımı bahanesiyle gerçek yetkili servis gibi vatandaşın evine giriyor. Vatandaş kışın rahat edeceğim diye sağlam kombisinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Burada en kötüsü hırsızı evimize bizzat kendimiz davet ediyoruz."

Şahin, vatandaşın kombi için internetten yetkili servisi ararken yanlışlık yapabildiğini dile getirerek, "Kombi bakımı için insanlar internetten arama motoruna markası ile servis ismini yazıyor. En üstte çıkan adres de aranılan firmanın yetkili servisi olarak görülüyor. Ama aranan servis en üstte yer aldığı için reklam mı değil mi kontrol etmeye bile gerek duymadan güvenle buradaki numarayı arıyoruz. Ama şunu bilmiyoruz ki arama motorunda en üstte bulunmak için bir miktar reklam ücreti ödemek yeterlidir. Kötü niyetli olan bu insanlar birkaç kombiden elde edecekleri kazancı reklama harcıyor ve belirli bir süreliğine üst sırada kalıp vurgun yapıyorlar." dedi.

- Kombi parçalarını "bakım yapacağız" diye alıyorlar

Mahmut Şahin, eve gelen sahte servis ekiplerinin, kombiden sağlam parçaları alabildiğini dile getirerek, "Sağlam parçaları alıp 'bakım bakım yapacağız' diye gidiyorlar. Aradan birkaç gün geçiyor, ne arayan oluyor ne soran. Daha sonra gerçek servise ulaşan vatandaş dolandırıldığını anlıyor. Belirli bir fiyata yaptırılacak kombi iki katına patlıyor. Parça gittiği için ayrıca parça parası da ödemek durumunda kalıyorsunuz. Burada dikkat edeceğimiz konu kombimizin markasını internet sitesine girip yetkili servisler bölümünden kendi ilimizde bize en yakın servisi seçmek olmalıdır.'' diye konuştu.

- ''Sahte servisçilere karşı uyanık olalım''

Şahin, vatandaşın bazen de teknik servis elemanı olduklarını belirten kişiler tarafından arandığını da anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu kişilere bilgilerimiz satılıyor bir şekilde. Bilgileri olduğu için de bize rahatlıkla ulaşıyorlar. Bunun sonunda da dolandırıcılar yine amacına ulaşıyor, vatandaş mağdur duruma düşüyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşımızın mutlaka savcılıklara şikayette bulunmalarını rica ediyoruz. Çünkü savcılığın yapacağı takiple belki de içeriden bilgileri satan şebekeler çökertilir ve başka tüketicilerin mağduriyetinin önüne geçebiliriz. Bizi arayarak 'kombinizin bakımı için geleceğiz' diyen sahte servislere karşı da uyanık olalım. Hatta bu kişilerin dolandırıcı olduğunu anlamışsak eve gelmeden önce polisi arayıp onların yakalanmasını sağlayabiliriz."

Yorumlar