Kolombiya, Maduro'nun kararını tanımadı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Kolombiya ile ilişkileri kestiklerini açıklamasının ardından Kolombiya dışişleri bakanından açıklama geldi. Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo Almagro, kararı tanımadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kolombiya, Maduro'nun kararını tanımadı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından başlayan Venezuela krizi her geçen gün derinleşerek devam ediyor.

Başkent Karakas'ta düzenlenen gösteride konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya'yı muhalif lider Guaido'ya destek vermekle eleştirmişti. Kolombiya ile ilişkilerini kestinlerini söyleyen Maduro, "Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım." ifadelerini kullanmıştı. Maduro, Kolombiyalı diplomatların Venezuela'yı terk etmeleri için 24 saat verdi. 

KARARI TANIMIYORUZ

Nicolas Maduro'nun ilişkileri kesme kararının ardından Kolombiya'dan cevap gecikmedi. Twitter üzerinden açıklama yapan Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo Almagro, Maduro'yu tanımadıklarını bu neden kararın yok hükmünde olduğunu söyledi. 

Bakan Almagro, "Maduro hükümetinin aldığı diplomatik ilişkileri kesme kararını tanımıyoruz." dedi.

Yorumlar