Collagen forte eczane fiyatı ne kadar, kolajen nedir, faydaları, nelerde bulunur?

Collagen forte eczane fiyatı ne kadar, kolajen nedir, faydaları, nelerde bulunur? Kolajen (Collagen) nedir, faydaları nelerdir, sorularının yanıtları internet üzerinde sıkça araştırılıyor. İşte kolajen ile ilgili detaylar

Google Haberlere Abone ol
Collagen forte eczane fiyatı ne kadar, faydaları?

Collagen forte eczane fiyatı ne kadar, kolajen nedir, faydaları, nelerde bulunur? Kolajen nedir, hangi gıdalarda bulunur? Kolajen ne demek veya Collagen nedir, faydaları nelerdir, sorularının yanıtları internet üzerinde sıkça araştırılıyor. Peki, Collagen forte eczane fiyatı ne kadar, kolajen nedir, faydaları, nelerde bulunur?

Öncelikle kolajenin ne demek olduğu sorumuzun cevabını verelim: Kolajen insan vücudunun yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan bir protein çeşididir. İnsan vücudundaki bağ dokusu ve kemik esas maddesidir. Kolajen gençlik ve güzellikle ilişkilendirilen saç, cilt ve tırnakbaşta olmak üzere kas, tendon, kemik, eklem ve kıkırdak gibi birçok dokunun yapısında bulunur. Eklemlerimiz, kemiklerimiz, kas, tendom ve kirişlerimiz için vazgeçilmez, çok özel bir madde olan collagen vücut dokularına sıkılık ve güç vermek için elastin maddesiyle birlikte görev yapar.

Kolajen vücudumuzda en çok proteindir ancak zamanla çeşitli nedenlerden dolayı vücudumuzdaki kolajen miktarı azalmaya başlar.

Öte yandan kolajen protein kompozisyonunun yaklaşık üçte birini oluşturur aynı zamanda derimiz için de ayrıcalıklı özel bir destek moleküldür.

Yapılan araştırmalar ve çalışmalara göre, 2011 yılı itibari ile insan vücudunda 28 kolajen çeşidi olduğu belirlenmiştir.

Bu kolajen çeşitlerinden olan Tip 1 kolajen daha çok cilt, tendon, kemik ve diş yapısında bulunurken tip 3 kolajen genişletilebilir bağ dokularında bulunur.

KOLAJEN NE İŞE YARAR?

Peki, Kolajen ne işe yarar? İşte en işe yararın cevaabı: Kolajen aslında insan vücudu tarafından üretilen bir protein türüdür. Ancak insan vücudu zamanla kolajen üretmekte zorlanır ve kolajen üretimi azalmaya başlar. Kolajen miktarı azalınca cildimiz esnekliğini kaybetmeye başlar. Çünkü ölü hücrelerin yerini dolduran ve aynı zamanda cildimize sağlamlık ve esneklik kazandıran collagendir.

kolajen nedir
Kolajen nedir?

 

KOLAJEN FAYDALARI NELERDİR?

Aslında faydaları saymakla bitmez peki nedir faydaları: Kolajen kalp sağlığını korumakla birlikte yüzlerdeki ve vücuttaki kırışıkları azaltır çünkü cilde esnekliği veren kolajendir. Kolajen kullanımından sonra veya vücudun kolajen üretimi normal düzeye geldiği zaman cilt daha esnek bir hale gelir. 

Kolajenin etkileri sadece cilt üzerinde etkili değildir. Sindirim sistemini düzenleyen kolajen göz sağlığını korur ve kemikleri güçlendirir. 

Eklem ağrılarını iyi gelen kolajen karaciğeri korur.

KOLAJEN EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dokuların ve cildin kendisini yenileyebilmesi için olmazsa olmazlardan olan Kolajen eksikliğinde ilk yaşanacaklardan biri yaşlılık ve kırışıklık belirtileridir. Elbette kolajen eksikliği tek başına bir neden değildir. 

Yaşın ilerlemesiyle birlikte kolajen üretiminin azalması sonucunda oluşacak olan belirtileri ortadan kaldırmak için doktor veya güzellik uzmanının tavsiye ile kolajen içerikli besin takviyesi ve yine aynı şekilde bakım ürünlerinin kullanılması belirtileri azaltabilir. 

KOLAJENİ ÇOĞALTAN BESİNLER

  • Kemik Suyu
  • Et
  • Balık
  • Jelatin 
  • Yumurta Beyazı
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Kırmızı mor siyah sebzeler
  • Turunçgiller
  • Sarımsak soğan
  • Lahana
  • Karnabahar
  • Avokado
  • Kuşkonmaz

 

KOLAJEN ÇORBASI TARİFİ

Kelle Paça Çorbası En İyi Kolajen Kaynaklarından biridir

Kelle Paça Çorbası

  • 1 adet kelle
  • 4 adet ayak
  • 1 adet işkembe
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz 

 

YAPILIŞI

Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin.

Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun.

Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.

Bu sürenin sonunda kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın.

Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın.

İşkembeyi güzelce yıkayıp, temizleyin. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin.

İşkembeyi ve paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın.

Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ayakları da güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın.

İşkembe ve ayakları pişirdiğiniz suyu da süzerek bir kenara ayırın.

Derince bir başka tencereye yağı ve unu alın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu ekleyin.

Un tamamen eriyene dek karıştırın. Ardından didiklediğiniz kelleleri, küçük küçük doğradığınız işkembeyi ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin.

Çorbanız kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin.

Servis ederken üstüne rendelenip ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi gezdirin. Toz kırmızı biberle de süsleyerek, sıcak sıcak servis edin.

COLLAGEN FORTE ECZANE FİYATI

Collagen forte eczane fiyatı 2022 güncel listesi:

Collagen 1300MG ortalama 120 TL'den satılıyor.

 

Kaynak:sonhaberler.com

Yorumlar