Kocaeli son dakika yangın! Lojistik deposunda çıkan yangın korkuttu

Kocaeli'de sabah saatlerinde bir lojistik deposunda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın deponun bulunduğu bölgede paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de korkutan yangın

Kocaeli son dakika yangın haberi... Cumartesi sabahı, saat 08.00 sularında Kocaeli'nde bulunan bir lojistik deposunda büyük bir yangın meydana geldi. Yangının ilk çıktığı anda, depo çalışanları ve çevredeki kişiler büyük bir şok ve panik yaşadı. Depo, geniş bir alana yayılan ve önemli ticari malzemeleri barındıran bir yapıydı, bu nedenle yangının hızla büyümesi ve kontrol altına alınmasının zor olması endişeleri doğurdu.

İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesi

Haberin alınmasının hemen ardından, Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye aracı ve personeli, bölgeye hızla yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf etti. Alevlerin yükseldiği bu kritik saatlerde, ekiplerin yangına müdahalesi can ve mal kaybını önleme açısından hayati önem taşıyordu.

Kocaeli son dakika yangın: Lojistik deposunda çıkan yangın korkuttu

Yangının Etkileri ve Tahribatı

Yangın, depoda bulunan çok sayıda malzemenin zarar görmesine neden oldu. Ayrıca, yoğun duman nedeniyle çevredeki bazı işletmeler ve yerleşim yerleri de etkilendi. Yangının neden olduğu maddi zararın boyutları ve kesin nedeni henüz belirlenemese de, ilk tahminlere göre büyük bir maddi hasarın olduğu düşünülüyor.

Kocaeli Valiliği ve ilgili belediye yetkilileri, yangınla ilgili soruşturma başlattı. 

Resmi Açıklamalar

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, gazetecilere, deponun bulunduğu alanın 21 bin metrekareyi kapsadığını belirterek, "İlk andan itibaren devletimizin tüm kurumları başta AFAD ve itfaiye olmak üzere tedbirleri aldılar." dedi.

Vali yardımcıları ve Belediye Başkanı'nın da bölgeye geldiğini aktaran Özyiğit, "Tedbirleri arkadaşlarımız etrafa sıçramayacak şekilde aldılar çünkü müdahaleyle söndürme ihtimali çok yok. O nedenle çevre fabrikalara, tesislere yangın ulaşmayacak. Yangının kendiliğinden sönmesini bekliyoruz. Müdahaleyle kimyasal ürün olduğu için söndürme ihtimali çok yok." diye konuştu.

Özyiğit, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu olmadığını, içeride çalışanın bulunmadığını aktararak, depoda bulunan 2 bekçinin dışarı çıktığını kaydetti.

Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de yangına 47 araç, 130 personelle tüm ekiplerin katılımıyla müdahale edildiğini söyledi.

Müdahalenin öncelikle yangının çevreye sıçramaması yönünde olduğunu dile getiren Büyükgöz, şöyle devam etti:

"Ancak kimyasal olduğu için de ani söndürme imkanı yok. Mal sahiplerinden aldığımız bilgiye dayalı olarak gaz oluşturup zehirli hale gelen herhangi bir durum söz konusu değil. O anlamda çevrede meskun mahalleleri rahatsız edecek bir durum meydana gelmeyecek. Reçine özellikli malzemelerin olduğu daha çok ifade edilmiş durumda. İnşallah öğlene doğru tamamen söndürülmüş olacağını tahmin ediyoruz."

Büyükgöz, tüm birimlerin, Valilik, Kaymakamlık ve AFAD'ın bölgede olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Gebze Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Ölü ya da yaralananın olmadığını aktaran Büyükgöz, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar