Kocaeli demokrasi nöbeti

Kocaeli'de on binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"nin 17'nci gününde, darbe girişimine tepki amacıyla meydanları doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli demokrasi nöbeti
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, gösterilerin 17'nci gününde on binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

Türk bayraklarıyla merkez İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.
Etkinlikte, "Millet paralele dur dedi", "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" yazılı pankartlar açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyelerinin katıldığı etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çorba ve çay ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ile darbe girişimine ilişkin görüntülerden kesitlerin sunulduğu etkinlikte, Grup Tillo ve sanatçı Eşref Ziya Terzi konser verdi.

Yorumlar