Koç Üniversitesi'nde aile şirketleri tartışıldı

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi tarafından kurulan Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016'da 'Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine...

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi'nde aile şirketleri tartışıldı

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi tarafından kurulan Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016'da 'Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Kazandırdıkları' konu başlığıyla aile şirketlerini masaya yatırdı.

Üniversite açıklamasına göre, Türkiye'de kurumsal yönetim kültürünü geliştirmek ve konu hakkında paydaşları bilgilendirmek için Koç Üniversitesi tarafından Heidrick&Struggles ve Siemens iş birliğiyle kurulan Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016 gerçekleştirildi.

Kurumsal Yönetim konusunda uzmanlaşmış söz sahibi liderler ile Türkiye'de faaliyet gösteren başarılı aile şirketlerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen konferansta konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, etkinlikte kurumsal yönetime ilişkin başarılı uygulamaların paylaşıldığını belirtti. Rektör İnan, şunları kaydetti:

"Kurumsal yönetimi başarılı bir şekilde şirketlerinde uygulamış olan Kurumsal Yönetim Forumu panelistlerimizin bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaşması eminim ki katma değeri yüksek tartışmalar, sonuçlar doğuracak ve hepimizi bu anlamda besleyecektir. Koç Üniversitesi olarak bu bağlamda sağlayacağımız en büyük katkı, Türkiye'ye göre özgünleştirilmiş olan Kurumsal Yönetim kavramının, eğitimin bir parçası haline gelmesinin sağlanmasıdır."

Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise aile şirketlerinin dünya ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ifade ederek, dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 70'ine yakın kısmın aile şirketlerinden geldiğini bildirdi.

Yalçındağ, "Türkiye"de yerleşik firmaların yüzde 95'inin de aile şirketi olduğunu düşünürsek, aile şirketlerinin kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilmeleri, gerek kendi performansları ve sürdürülebilirliği gerekse de ülke ekonomisine katkıları açısından son derece önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar