Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar?

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar, özel üniversitelerin tıp fakültelerinde okumak isteyen öğreinciler ortalama olarak ne kadarlık bir maliyeti gözden çıkarmak zorundadır?

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar?

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar 2022 yılında ücretlere zam geldikten sonra fiyatlar ne oldu? Özel üniversitelerin tıp fakültelerinde okumak isteyen öğreinciler ortalama olarak ne kadarlık bir maliyeti gözden çıkarmak zorundadır?

Tıp fakültelerini özel üniversitede okumak Türkiye için yeni sayılabilecek bir uygulamadır. Daha önce tıp fakültesinde okumak sadece devlet üniversitelerinde mümkündü. Ancak artık özel üniversitelerde de tıp fakültesi ve hukuk fakültesi gibi hassas meslekleri de okumak mümkündür. 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar

 

Bu bölümlerin özel üniversitelerde de bulunmasının şartları ise son derece ağırdır. Ağırlığının nedeni, hem yüksek puan hem de yüksek ücretler ödeme zorunluluğundan kaynaklanıyor.

Özel üniversitelerde tıp fakültesi okumak için de yüksek puanlara ihtiyaç duyuluyor. Aynı şekilde hukuk fakülteleri de yine özelde okuyabilmek için yüksek puanlara ihtiyaç var.

Peki, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar, özel üniversitelerin tıp fakültelerinde okumak isteyen öğreinciler ortalama olarak ne kadarlık bir maliyeti gözden çıkarmak zorundadır?

BU YILKİ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Türkiye'nin özel üniversiteler kategorisinde en iyi okulları arasında bulunan Koç Üniversitesi de tıp eğitimi veren okullardan biridir; ancak aynı şekilde en pahalı okullar arasında yer alır.  

2022-2023 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 278.000 TL’dir.

Tıp Fakültesi ücreti ise yıllık 382,300 TL’dir. Fiyata KDV de dahildir. Fiyatlar zamlanmadığı takdirde 6 yıl için 2 milyon 200 bin liralık bir ödeme yapmak gerekiyor.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücreti ne kadar

 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllık eğitim-ücreti YÖK’e bildirildiği şekilde yer almakla beraber, Fakülteye YKS ile sadece tam burslu ve yarı burslu öğrenciler yerleşmektedir.

Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 278.000 TL’dir.

Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir.

Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 139.000 TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 160.000 TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

Yorumlar