Koç Holding Sek Sütü Kime Neden Sattı?

Koç Holding, bünyesindeki Sek Süt markasını sattı. Satış sonrasında birçok kişi 'Koç Holding sek sütü kime sattı?' sorusunun cevabını merak etti.

Google Haberlere Abone ol
Koç Holding Sek Sütü Kime Neden Sattı?

Türkiye'de birçok şirket yeni yatırımlar yaparken Koç Holding elindeki üretim araçlarını satmaya devam ediyor.

Son olarak Koç Holding iştiraklerinden Tat Gıda bünyesindeki Sek Süt satıldı. 

Koç Holding Sek Süt'ü 240 milyon liraya Çallı Gıda'ya satarak süt sektöründen çıktı.

Sek Süt'ü bünyesinde barındıran Koç Holding'e ait Tat Gıda’dan yapılan açıklamada, “Şirketimiz ilişkili tarafları arasında yer almayan CLA Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. ("Alıcı"), Çallı Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Garantör") ile Şirketimiz arasında, şirketimizin süt ve süt ürünleri iş kolundaki varlıklarının devredilmesine ilişkin bir varlık satış sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

Tat Gıda’dan yapılan açıklamada, “Şirketimiz ilişkili tarafları arasında yer almayan CLA Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. ("Alıcı"), Çallı Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Garantör") ile Şirketimiz arasında, şirketimizin süt ve süt ürünleri iş kolundaki varlıklarının devredilmesine ilişkin bir varlık satış sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

SEK Süt'ün satılmasıyla Bursa'daki Mustafakemalpaşa Üretim Tesisi ve Aydın'daki Söke Üretim Tesisi ile bu tesislerin üzerinde bulunduğu gayrimenkuller, söz konusu tesislerde bulunan makine ve ekipmanlar, süt ve süt ürünleri iş koluyla ilgili Sek markası dahil tüm fikri haklar Çallı Gıda bünyesine geçti.

SEK DEVLET TARAFINDAN KURULDU

SEK; Türkiye'de süt üretiminin gelişmesini sağlamak ve tüketiciye en kaliteli, sağlıklı, hijyenik doğal ürünler sunmak amacıyla 1963 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı olarak kuruldu.

SANAYİCİLERE DEVREDİLDİ

SEK, Eylül 1995’te özelleştirildi ve SEK İstanbul İşletmesi, sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki sanayici ve gıda toptancılarından oluşan 164 kişilik bir grup tarafından satın alındı.

1997 YILINDA KOÇ TARAFINDAN ALINDI

Koç topluluğu küçük ve büyük sermayenin beraber çalıştığı bir modele öncülük etmek üzere SEK hisselerinin %68'ini satın alındı.

 

Yorumlar