Koç Holding ne kadar bağış yaptı? AFAD'a bağış yaptı mı?

Koç Holding ne kadar bağış yaptı, AFAD'a bağış yaptı mı soruları merakla sorulurken EkşiSözlük ve benzeri bazı platformda holdingin savunuculuğunu üstlenen bazı yazarlar holdingin bağış yaptığı algısını oluşturmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Koç Holding ne kadar bağış yaptı?

Koç Holding ne kadar bağış yaptı, AFAD'a "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında herhangi bir bağışta bulundu mu sorusu merakla sorulurken, ilginç bazı detaylar ortaya çıktı. Holding tarafından herhangi bir bağış yapılmadığı halde EkşiSözlük başta olmak üzere paralı yazı ve yazarların yer aldığı sitelerde Koç topluluğunu öven yazılar yer almasının yanında bağış yaptığı şeklinde bir algı çalışması da yürütülüyor. Peki, Koç Holding ne kadar bağış yaptı? AFAD'a bağış yaptı mı?

KOÇ HOLDİNG NE KADAR BAĞIŞ YAPTI VEYA BAĞIŞ YAPTI MI?

Koç Holding, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına katılmadı. Dolayısıyla AFAD'a da bağış yapmadı. Peki, neden Koç Holding'in de bağış yaptığı algısı oluşturulmak isteniyor. Nedeni şu Koç Holding'in kendi bünyesinde yaptığı faaliyetler nedeniyle ayrıca AFAD'a bağış yapmadığı belirtiliyor. 

Şirketin kendi internet sitesinde yapılan açıklamada da, "Deprem yardımları kapsamında çeşitli projelere 2 milyar lira harcanması planlandığı" ifadesi kullanılıyor. Açıklamada AFAD'a veya devletin ilgili herhangi bir kurumuna bağış yapılacağı şeklinde bir ifade yer almıyor. Dolayısıyla "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına katılmayan Koç Holding, herhangi bir bağışta da bulunmadı. 

KOÇ HOLDİNG'DEN YARDIM AÇIKLAMASI

Koç Holding'den yapılan açıklamada yardımlarla ilgili şöyle denildi: 

Seferberlik ve dayanışma ruhuyla güç birliği yaptık. Bugüne dek Koç Holding ve Topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon TL’yi geçti. Buna ilave olarak bölgedeki iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu finansal destekleri de sağlamaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştireceğimiz projeler için ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis ettik. Böylelikle, şimdiye kadar yaptıklarımızla birlikte, proje bazlı yardımlarımız için toplam 2 milyar TL kaynak tahsis etmiş oluyoruz.

Bu kapsamda; Devletimizin göstereceği bölgelerde yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan, sosyal imkânları da barındıran geçici yaşam alanları oluşturacağız. Ayrıca gerekli donanımları barındıran konteyner sağlık merkezi projesi için de çalışmaya başladık.

İlave olarak bölgede sıcak yemek, çamaşır ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için tırlarımızla verdiğimiz hizmeti arttırarak sürdürüyoruz.

Yorumlar

cihan bunlar koç,sabancı yardım yapmaz bunlar iyi günde milletin ekmeğini yiyip kötü günde küsen insanlar