KOBİ’ler için KSS Projesinin kapanış etkinliği

-TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu: -"Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önemli bir katkı sağladı" -Hollanda İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom: -"Şimdi ikili ilişkilerimizi her anlamda geliştirmemiz gerekiyor. Katılımcı şirketlerden Hollanda'yı olası iş birlikleri için listelerinin ön sıralarında tutmalarını rica ediyorum" -Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Özcan: -"KOBİ'ler için KSS Projesi, program kapsamında finanse ettiğimiz 80 projenin en başarılısı oldu"

Google Haberlere Abone ol
KOBİ’ler için KSS Projesinin kapanış etkinliği

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesinin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önemli bir katkı sağladığını söyledi.

TÜRKONFED'in Avrupa Birliği – Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında geçen yıl başlattığı KOBİ'ler için KSS Projesi, Tarkan Kadooğlu'nun ev sahipliğinde, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ile MVO Hollanda Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Bernedine Bos'un katılımlarıyla İstanbul'da düzenlenen kapanış etkinliği ile tamamlandı.

Tarkan Kadooğlu, kapanış etkinliğinde yaptığı konuşmada, söz konusu projenin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önemli bir katkı sağladığını vurguladı.

KOBİ'lere gelişen ve dönüşen dünyanın dinamiklerini ve kurumsal sosyal sorumluluk aracılığıyla bu dinamikleri yakalamanın yollarını anlattıklarını belirten Kadooğlu, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle işleyen ve sürdürülebilir bir rekabetçilik becerisi kazanmalarının yanında, istihdamı artırabilmelerinin ve büyümelerinin mümkün olduğunu da örneklerle gösterdiklerini dile getirdi.

Kadooğlu, kültürel yapıları gereği zaten hayırsever olan KOBİ'lerde önemli bir farkındalık yarattıklarını düşündüklerini, akabinde onlar aracılığıyla tüm toplumda dalga dalga yayılacak olan bir farkındalık hareketini başlattıklarına inandıklarının altını çizdi.


-"Hollanda, birlikte iş yapma kültürünü çok önemsiyor"


MVO Hollanda Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Bernedine Bos ise bu proje ile başlayan iş birliğini iki ülke arasındaki hükümet ile iş işbirliklerinde de sürdürmeyi ve artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom da Hollanda'nın birlikte iş yapma kültürünü çok önemsediğine dikkati çekerek, "Türkiye ve Hollanda olarak bu proje kapsamında birlikte çalışmamızın en önemli amacı farkındalık yaratmaktı ve bunu başardık. Hollanda'nın temel anlayışı birlikte çalışmaktır. Şimdi ikili ilişkilerimizi her anlamda geliştirmemiz gerekiyor. Katılımcı şirketlerden Hollanda'yı olası iş birlikleri için listelerinin ön sıralarında tutmalarını rica ediyorum." diye konuştu.


-"KOBİ'ler Avrupa gibi Türkiye ekonomisinin de kalbi"


Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan ise AB ile müzakerelerin üç temel sacayağından birinin sivil toplum diyaloğunu geliştirmek olduğunu bildirdi.

KOBİ'ler için KSS Projesinin, program kapsamında finanse ettikleri 80 projenin en başarılısı olduğu bilgisini veren Özcan, "AB Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemde sivil toplumla olan ilişkileri düzenlemek için düzenleyeceğimiz AB projeleri için önemli ipuçları sundu." ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ise şunları kaydetti:

"KOBİ'ler Avrupa gibi Türkiye ekonomisinin de kalbi. KSS'ler sadece büyük şirketler için değil. Bu küçük ya da büyük fark etmez sosyal anlamda toplum için sorumluluk alan şirket demektir. TÜRKONFED bu fikri Türkiye'deki KOBİ'ler arasında yaydı. Bu anlamda onlara minnettarız."


-500'e yakın KOBİ'ye ulaşıldı


Avrupa Birliği-Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) ve MVO Hollanda iş birliğiyle gerçekleştirilen "KOBİ'ler için KSS Projesi" kapsamında TÜRKONFED; Kayseri, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Denizli ve Malatya olmak üzere Türkiye'nin yedi ilinde çalıştaylar düzenledi.

Düzenlenen çalıştaylarda 500'e yakın KOBİ'ye ulaşan TÜRKONFED, KOBİ'lere KSS projeleri üretmenin, bu yönde kurumsal kimlik inşa etmenin yollarını ve bu projeler kanalıyla Türkiye ekonomisinde yaratacakları katma değeri anlattı.

Yorumlar